15. nov 2021.

Marić: Nemam nameru da obaram pravosnažne presude

Nakon što je Danas pisao o emisiji koja je prošle nedelje emitovana na Tv Hepi, a u kojoj su glavna tema bile osuđene ubice premijera Zorana Đinđića, Milorad Ulemek Legija i Zvezdan Jovanović, kao i zahtevi za njihovim oslobađanjem, oglasio se i glavni i odgovorni urednik te televizije, Milomir Marić.

Foto: Youtube screenshot, Jutarnji Program TV HAPPY

Kako Marić u svom odgovoru tvrdi, nije mu cilj obaranje pravosnažnih presuda ili bilo čije oslobađanje iz zatvora, već osvetljavanje atentata na premijera.

– Drago mi je što Zorana Đinđića od mene brane ljudi čiji politički šef za vreme njegove vladavine nije smeo ni kvaku Demokratske stranke da dodirne a kamoli da uđe na vrata. Ja sam prvi put u vreme Zorana Đinđića bio režimski novinar, pošto je prvi od mojih prijatelja koji je došao na vlast a nije me zaboravio. Verovatno zato sam u vreme vlade Vojislava Koštunice bio jedini lustrirani novinar u Beogradu bez posla tri godine, a televizija mi je zatvarana. Ali to nema nikakve veze sa mojom radoznalošću i nemirenjem da istina o atentatu na Đinđića bude ono što je saopšteno te večeri u televizijskom dnevniku i da na tome treba stati. Sramota je da ni posle 20 godina nismo otkrili političku pozadinu ubistva Đinđića. Da bih to uspeo, moraću da razgovaram i sa Zvezdanom i sa Legijom i sa njihovim šefovima i naručiocima. To sam radio i ranije pa ću raditi i sada i niko mi to ne može zabraniti. To naravno ne znači da imam ideju da rušim pravosnažne presude i da bilo koga puštam iz zatvora. Ali naći ću načina da razgovaram sa bilo kojim svedokom koji će osvetliti ubistvo Đinđića, bio on na slobodi i zatvoru, kaže Marić.

Podsetimo, u dvočasovnoj emisiji “Na pravom mestu” gostovali su advokat Milorada Ulemeka Legije Aleksandar Kovačević, funkcioner SNS Siniša Vučinić i Dragan Vasiljković poznatiji kao kapetan Dragan. U emisiji se govorilo o peticiji Fondacija kapetana Dragana za oslobađanje Zvezdana Jovanovića, dok u istom trenutku Legija na odsluženju kazne otpočinje pa privremeno prekida štrajk glađu.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend