12. feb 2020.

Milomir Marić se izvinio redakciji Oka i Ani Manojlović

Urednik i voditelj emisije "Ćirilica" Milomir Marić, javno se, u jutarnjem programu televizije "Hepi", 12. februara 2020. izvinio novinarki RTS-a Ani Manojlović.

„Bez obzira šta mislili o meni, svestan sam ako napravim neku grešku. Izvinjavam se novinarki RTS-a, koja pravi emisiju Oko, Ani Manojlović“, rekao je Marić.

Dan ranije novinarka Ana Manojlović je javno saopštila da će se žaliti nadležnim institucijama jer je njen prilog grubo premontiran, bez potpisa i imena emisije i televizije, sa neprimerenim dodatim elementima i takav pušten u emisiji „Ćirilica“.

„Evo ja se izvinjavam ko god se našao povređen. Nismo imali nikakvu nameru da na bilo koji način oštetimo ni RTS ni emisiju Oko koju ja redovno gledam i jako poštujem. U tom sklopu montaže je bio jedan pregled šta se ovih dana pisalo, emitovalo i dešavalo u Crnoj Gori, pa je bio i taj prilog iz Oko magazina. Ako su se našli povređeni, ja im se najdublje izvinjavam“.

Novinarka kaže da neće pokretati postupke protiv Marića, jer se javno izvinio i priznao grešku.

„Prihvatam izvinjenje i neću se žaliti nadležnim institucijama. Ne možemo promeniti način na koji neki novinari rade svoj posao, ali možemo zaštiti svoj rad i ne dozvoliti da se falsifikuje i krade. Marićev potez uliva nadu da se ovako nešto neće ponoviti. Važno mi je da javnost zna da ni ja ni emisija u kojoj radim nikada ne bismo napravili prilog kakav je Marić pustio u Ćirilici i da ne stojimo iza toga“, kaže novinarka.

Na ovim linkovima možete pogledati prilog u emisiji Oko magazin i emisiju Ćirilica.

1 komentar za: “Milomir Marić se izvinio redakciji Oka i Ani Manojlović

  1. Georgije

    Koliko glupa treba da bude osoba, novinarka, koja prihvati ovakvo „izvinjenje“ osobe Marića?

    13. мар 2020. at 18:56

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend