27. feb 2020.

MUP: Potraga za ženskom osobom koja širi lažne vesti o koronavirusu na mrežama

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova obavestili su tužilaštvo o audio snimku na kome, za sada nepoznata ženska osoba, širi lažne vesti na društvenim mrežama da su u Srbiji zabeleženi smrtni slučajevi izazvani korona virusom.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, policijski službenici Odeljenja za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, po nalogu nadležnog tužilaštva, intenzivno rade na identifikovanju osobe koja je uradila ovaj snimak, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo izazivanje panike i nereda.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je posle sastanka s predstavnicima svih zdravstvenih i drugih institucija koje učestvuju u borbi protiv koronavirusa da u Srbiji nema zaraženih tim virusom.

Vučić je ukazao na, kako je rekao, „kampanju laži i neistina na društvenim mrežama“ da u Srbiji ima preminulih od koronavirusa.

„Ne samo da nema smrtnih slučajeva, već nemamo ni one koji su pozitivni na koronavirus. Dakle, koronavirus u Srbiji u ovom trenutku ne postoji“, poručio je Vučić.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend