24. nov 2021.

Ne budi Goca Uzelac

Biti Goca Uzelac danas je mnogo dobra stvar.

Radiš na Pinku, sa predsednikom putuješ po svetu, ne moraš da razmišljaš šta da ga pitaš, jer sve dobiješ od njega ili od Suzi, Kinezi i Vijetnamci te srdačno dočekaju, a na sve to dobiješ hiljadu evrova od opštine Rakovica za koju radiš kao PR. Milina.

Vredi li prodati se za sve to.

Verujem da ne, ali nisam ja Goca Uzelac, ne radim na Pinku, predsednika država sam davno zaboravio da poznajem, ježim se od Kineza kao gazda u Srbiji, a u šabačkom Vodovodu sam radio za 25.000 dinara.

Neko bi rekao da je prodaja prodaja, i mogao bih da se slažem, ali Goci Uzelac ni Pink, ni Informer, ni Nebojša Krstić, ni Ana Brnabić, niti Aleksandar Vučić ne zameraju niti se sprdaju sa činjenicom da od građana Rakovice uzima 120.000 dinara mesečno.

Goca Uzelac je u maniru dobrog PR predstavila javnosti Srbije drugu stranu priče o Vijetnamcima koje je angažovao podizvođač radova na izgradnji fabrike guma Linglong u Zrenjaninu.

Oduševljena i uzbuđena srdačnošću kojom su je dočekali, Goca Uzelac je zaboravila da Pinkovoj javnosti Srbije pokaže uslove u kojima žive Vijetnamci.

Umesto da je posetila apartmane primerene zlatnom dobu Srbije u kojima spavaju Vijetnamci, da možda malo i predahne od teškog posla u spa centru koji im je dostupan 24 kroz sedam, da popije sa njima koju čašicu sveže prokuvane vode.

Realno, za spa se sigurno nije setila da ponese japanke, pa to možemo i da joj oprostimo.

Umesto svega toga, Goca Uzelac je na radost i divljenje predsednika i desne mu ruke Suzi popričala u krugu fabrike sa radnicima koje je predstavila da su iz Vijetnama koji samo što se nisu zahvalili predsedniku Aleksandru Vučiću što im je omogućio da žive i rade u zlatnom dobu ekonomskog tigra.

Naš predsednik uz svesrdnu pomoć Goce Uzelac tako radi i na nezadrživom rastu Vijetnama, to Pinkovi Vijetnamci znaju da cene za razliku od N1 Vijetnamaca kojima stalno nešto fali.

Sve u svemu, Gocinim Vijetnamcima život ne bi imao smisla da nema Aleksandra Vučića, i tačka.

Jasno je kako je jedino Goci Uzelac omogućeno da uđe u krug fabrike Linglong.

Novinare ostalih medija u Srbiji obezbeđenje i menadžment kompanije koja iz pepela diže Zrenjanin obično dočekuju nešto manje srdačno od Goce Uzelac.

Da li je to zbog njenih PR sposobnosti, ili predsednika, ili Suzi, ko zna.

Važno je da je Pinkova javnost imala prilku da vidi drugu stranu, koja je važnija od one prve, koju nije pogledala.

Na uredničkom kolegijumu kojem su prisustvovali predsednik Srbije, Željko Mitrović, DJV, a nezvanično saznajemo da je po koncenzusu ove trojke omogućeno da u delu razgovora o kriznoj situaciji u Linglongu prisustvuje i Suzi, dogovoreno je da Pinkovoj javnosti Srbije nema potrebe da se prikazuje prva strana, jer će sve biti jasno, istinito i do u detalja jasno prikazano u prilogu Goce Uzelac.

I tako i bi, jer prva strana priče je obično baljezgarenje Đilas/Šolak medija, koji su u sprezi sa stranim centrima moći i koji ne žele jaku i moćnu Srbiju, pokušavaju da unište najveću kinsku investiciju u Srbiji.

Suzi je, za svaki slučaj, dodala da je više nego važno da Goca Uzelac prikaže i tu crtu srdačnosti kojima prosto zrače zadovoljni i oduševljeni Vijetnamci u Linglongu.

Naravno da ne treba biti Goca Uzelac, ali to ima cenu u društvu Aleksandra Vučića.

Upravo je predsednik Srbije najveća žrtva Goce Uzelac, Željka Mitrovića i DJV. Toliko je opijen informacijama tipa – druga strana, da je izgubio kontakt sa realnošću u zemlji kojoj predsedava.

Da Goca Uzelac stvarno želi dobro svojoj tihoj patnji, pokušala bi nekada da mu prenese i prvu stranu, da ga malo trgne i uputi u stvarnu situaciju u Srbiji.

Pinkova zvezda je nešto najlošije što se dešava u našoj profesiji.

Problem je što nije jedna i jedina.

Mnogo ih je i svi su namireni vrhunskim apanažama za zlo koje čine.

Za početak, decu sklanjati od ovakvih sadržaja.

Mlađe ljude ovakvim sadržajima opomenuti, sredovečne pokušati zainteresovati dobrom knjigom, filmom i muzikom.

Za one najstarije koji su već zadojeni Pinkovom stvarnošću nema nade. Njih pustiti da razočarenje sami i bez pomoći drugih dožive.

Ne treba biti Goca Uzelac ni u kakvom smislu. Ona je simbol neprofesionalizma, podaničkog novinarstva, ali po vlast uspešnog novinarstva. Treba biti svoj i slobodan. I da, možda prestati čuditi se ovakvim izlivima srdačnosti.

#izVucicemose

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend