08. avg 2017.

Nemački glumac podneo žalbu protiv Politike

Nemački glumac i režiser Andreas Kaufman podneo je Savetu za štampu žalbu protiv dnevnog lista "Politika" zbog zloupotrebe njegove fotografije uz komentar fantomskog "dr Petra Veličkovića".

Preuzeto sa 021.rs

Kaufman je punomoćje za žalbu dao advokatu Milošu Stojkoviću koji je u njoj naveo da su objavljivanjem teksta „Protiv nasilja, ne protiv muškaraca ili žena“ 18. jula 2017. godine u štampanom i internet izdanju „Politike“, uz koji je objavljena i fotografija podnosioca žalbe, najgrublje prekršena dva odeljka Kodeksa novinara Srbije – novinarska pažnja i poštovanje privatnosti.

U žalbi stoji da je „Politika“ Kaufmana predstavila u lažnom svetlu kao izvesnog dr Petra Veličkovića sa „problematičnim stavovima koji se odnose na feminističke grupe, nevladine organizacije i stavom kojim se posredno vrši svojevrsna relativizacija zločina“. Time je, piše u žalbi, grubo narušeno dostojanstvo i integritet podnosica žalbe, a samim tim i Kodeks novinara Srbije, kao i Smernice za primenu Kodeksa novinara Srbije u onlajn okruženju.

Komisija za žalbe Saveta za štampu razmatraće ovu prijavu na narednoj sednici.

Kaufman je advokate Miloša Stojkovića i Krunu Savović ovlastio da ga zastupaju i pred sudovima u Srbiji.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend