28. feb 2024.

Objavljen snimak iz sudnice: Kako se Vučićević brani od optužbi Aleksandra Jovanovića Ćute (VIDEO)

Ekološki ustanak je na svojoj Fejsbuk stranici objavio snimak sa suđenju glavnom i odgovornom uredniku Informera Draganu J. Vučićeviću po tužbi Aleksandra Jovanovića Ćute zbog naslovne strane Informera, na kojoj su uz naslov "Prete ubistvom i silovanjem dece!" objavljene fotografije opozicionih političara.

Ekološki Ustanak

Ročište je održano u utorak 27. februara, a sporna naslovna strana objavljena je 18. maja 2023. godine, samo dve nedelje posle masovnih ubistava u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ i selima Dubona i Malo Orašje, objavio je Ekološki ustanak.

Kako se vidni na snimku iz sudnice, Dragan J. Vučićević se pred sudom branio time da u to vreme nije bio glavni i odgovorni urednik, već samo glavni, ističući da naslovnicu novina uređuje glavni i odgovorni. Ipak, pošto je u međuvremenu postao i odgovorni rekao je da prihvata na sebe odgovornost.

Potom je pokušao da objasni sudiji da naslovna strana nije nastala tek-tako, po savetu „baba Vange“, već da je zasnovana na tekstu ali da on ne može da ga se seti.

Vučićević je tražio dodatno vreme da se upozna s tekstom, a kada mu je sudija skrenuo pažnju da je odgovorio na tužbu i da je sve to mogao da navede u odgovoru na tužbu, glavni i odgovorni urednik tabloida je napomenuo: „Znate vi koliko imam tužbi“, pa je dodao da ima „stotine tužbi“.

Ipak, advokat je pronašao tekst na osnovu kojeg je nastala naslovnica Informera od 18. maja 2023, a u njemu se opozicioni političari ne spominju. To što su se njihove fotografije, među kojima i fotografija Jovanovića Ćute, našle na prvoj strani novina uz tekst „Prete ubistvom i silovanjem dece“, urednik Informera je objasnio time što opozicija, kako je rekao, podržava opozicione botove na društvenim mrežama koji prete predsedniku Aleksandru Vučiću i nije se od njih ogradila.

Ročište je obeležilo i dobacivanje Aleksandra Jovanovića Ćute, kao i rasprava u koju su u par navrata dve strane ušle.

Dragan J. Vučićević iza sebe ima veliki broj izgubljenih sudskih sporova zbog tekstova i naslova objavljenih u Informeru. Ipak, izrečenu kaznu zbog vređanja novinara Jugoslava Ćosića i Žakline Tatalović odbio je da plati, zbog čega mu je ona preinačena u kaznu zatvora. Urednik Informera se prijavio u Centralni zatvor na služenje kazne, navodeći da neće da plati kaznu zbog tvita i da u zatvor ide zbog verbalnog delikta.

Iz zatvora je brže izašao nego ušao, pošto je njegova supruga odlučila da plati kaznu.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend