02. apr 2017.

Saopštenje: Predsednik NUNS-a Slaviša Lekić je raspolućena ličnost i licemer!

Više od 50 elektronskih i štampanih medija izdalo je zajedničko saopštenje kojim odgovara na optužbe NUNS-a i NDNV. Između ostalih odgovor su potpisali Novosadska TV, TV Belami i TV Zona Niš, RTV Pančevo, RTV Pink, Vranjska TV, TV Kruševac, RTV Studio B, TV Šumadija, TV Pirot, list Informer i mnogi drugi.

NUNS je današnjim saopštenjem prevazišao i samog sebe. Potkazivanje vlastite države, kolega i citavih redakcija uobičajen je sadržaj NUNS-ovih saopštenja.

Ovaj put, međutim, u vreme predizborne tišine, novi predsednik NUNS-a Slaviša Lekić, inače član izbornog štaba jednog predsedničkog kandidata, otišao je korak dalje i pozvao međunardnu zajednicu i inistitucije da reaguju jer kako kaže vlast zloupotrebljava medije.

Licemerno je da član izbornog štaba jednog predsdničkog kandidata bude predsednik NUNS-a i da sa te pozicije u toku predizborne tišine deli lekcije o profesionalizmu i moralu.

Nije jasno koja je od dve ličnosti Slaviše Lekića pisala saopštenje, biće da je politička ostrašćenost nadvladala profesionalizam.

NUNS i njegov predsednik u maniru Ilije Čvorovića, paranoično i šizofreno priziva međunardnu zajednicu da aktivno učestvuje u disciplinovanju medija i u ukidanju medijskih sloboda u Srbiji.

Podsećamo Slavišu Lekića da je Srbija nezavisna i suverena država, koja ima svoje institucije i slobodne medije. Verujemo da je predsednik NUNS-a, u žaru političke borbe i toku izborne tišine, izdao saopštenje čiji besmisao i sam razume.