03. nov 2020.

Skandal na Hepiju: Užasavajuć snimak u emisiji o abortusu

Emisija "Posle ručka" koja se emituje na televiziji "Hepi" danas se našla u fokusu javnosti nakon što je tokom pomenutog programa postupak kiretaže predstavljen kroz kratki, užasavajući video-zapis u kome se vidi komadanje i sečenje formiranog fetusa .

Gosti pomenute emisije u kojoj su govorili o abortusu u Srbiji, kao i o tome da li bi trebalo da bude zakonom zabranjen ili ne, a povodom protesta koji se prethodnih dana održavanju u Poljskoj zbog zabrane abortiranja, bili su ginekolog Vanja Milošević, nadrilekar Miroljub Petrović, koji je javnosti postao poznat po paroli “Pod mač bato”, ali i rijaliti učesnica Jelena Golubović.

Sve je u emisiji bilo skandalozno: od teme – da li u 21. veku treba zabraniti abortus, preko gostiju koji su o tome govorili – nadrilekar i rijaliti zvezda. Međutim, najšokantniji je bio animirani film koji je prikazan tokom emisije.

Ovaj film možda i ne bi izazvao toliko pažnje javnosti da se na njemu nije slikovito prikazano komadanje delova tela deteta u majčinom stomaku.

“Najpre je prikazano kako se spekulumom prikazi grliću materice, radi se dilatacija, nakon čega se ulazi u kanal sa instrumentom koji se zove kanila i pod vakumom se izvlače delovi ploda sa posteljicom”, rekao je ginekolog, dok je u pozadini na televiziji išao animirani film na kome se vidi kako se od ploda, odnosno deteta, postepeno odvajaju delovi dela.

Potom se vidi i kako se ostaci posteljice, a u pomenutom filmu ruka deteta, izlače spravom koja se zove kireta iz materice trudnice.

Ipak, kako ni ovaj monstruozni snimak nije bio dovoljan, ubrzo je tokom emisije prikazan još jedan, a na kome se vidi kako se tokom kiretaže odvajaju delovi tela deteta.

“Ovo su abort klešta u situaciji kada se prekid trudnoće ne radi sa kanilom. Onda se ovim abort kleštima bukvalno delovi tela, trupa, glave izvlače”, rekao je on.

Tokom pomenutog filma prikazno je kidanje delova tela ploda, a potom puštena i potresna ilustracija bebe sačinjena od iskidanih delova.

Sem ovog filma, koji nije za one sa slabim srcem, a koji je prikazan na televiziji sa nacionalnom frekvencijom i to u dnevnom terminu, obeležile su i brojne apsurdne izjave gostiju. Tako je pomenuti ginekolog istakao i da bi možda “ovakvi snimci mogli da odvrate buduće trudnice od abortusa, odnosno da alarmiraju javnost kod žena da je to tako u realnosti”.

Možda još surovija izjava bila je i same voditeljke programa Jovana Jakić, koja je postravila pitanje zašto ne bi trebalo prikazati video-snimak, jer, kako je istakla, “svakodnevno gledamo umnjake, slepe creva”, kao da je reč o rutinskoj intervenciji poput operacije zuba.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend