07. jun 2017.

„Svojeglavo” sam uređivala Politiku

Dva pu­ta sam bi­la glav­na ured­ni­ca Po­li­ti­ke. Mo­je je is­ku­stvo da ni­jed­na vlast ne voli da na tom me­stu se­di ne­ko ko umi­sli da mo­že sa­mo­stal­no da ure­đu­je no­vi­ne. Smenjiva­na sam i ot­pu­šta­na, što je po­sle uvek pra­će­no ši­ka­ni­ra­njem na stra­ni­ca­ma Poli­tike. U vre­me Bo­ri­sa Ta­di­ća plju­va­nje po sme­nje­nom glav­nom ured­ni­ku do­zvo­lje­no je Bošku Jak­ši­ću (Gu­li­ver i Li­li­pu­tan­ci, 5. ok­to­bar 2008), dok to za vla­sti Alek­san­dra Vu­či­ća ra­di spolj­ni sa­rad­nik ko­ji je ne­kad pri­re­đi­vao „Od­je­ke i re­a­go­va­nja“, ru­bri­ku ko­ja je Po­li­ti­ku već jed­nom oga­di­la pri­stoj­noj Sr­bi­ji.

Za­što uvla­čim pred­sed­ni­ka Sr­bi­je u ovu pri­ču? Jer ga Go­ran Ko­zić u Po­li­ti­ci po dru­gi put za me­sec da­na bra­ni od me­ne, sa­da (Po­li­ti­ka ni­je plen, 5. ju­ni) zbog mo­je ko­lum­ne u „Ne­delj­ni­ku“ („BIA ili CIA“, 1. ju­ni). Evo re­če­ni­ce ko­ja je za­bo­le­la: „Alek­san­dru Vu­či­ću se Po­li­ti­ka – oči­šće­na od Da­ne Po­po­vić, Bo­ri­sa Be­go­vi­ća, Duša­na Pe­tri­či­ća i Go­ra­na Mar­ko­vi­ća, a obo­ga­će­na Go­ra­nom Ko­zi­ćem i Đor­đem Marti­ćem – ko­nač­no či­ni urav­no­te­že­ni­jom“.


Ceo tekst pročitajte na uns.org.rs

1 komentar za: “„Svojeglavo” sam uređivala Politiku

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje definisan je Zakonom o javnom informisanju, koji u članu 38. kaže: „Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo“. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.

Send this to a friend