12. jan 2020.

Tužilaštvo formiralo predmet zbog izjava Jovanovića koje su izašle u tabloidima

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu formiralo je predmet povodom detalja izjava osumnjičenog Ninoslava Jovanovića koji su osvanuli na naslovnim stranama dva tabloida, a proveriće i da li ima elemenata za postupak koji bi se vodio po službenoj dužnosti, objavio je Istinomer.

Kako je podsetio Istinomer, detalji otmice i zlostavljanja devojčice iz Niša objavljeni su na naslovnim stranama Srpskog telegrafa i Informera, a Ministarstvo kulture i informisanja je oštro reagovalo, podnelo prekršajne prijave i obratilo se Republičkom javnom tužilaštvu.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu formiralo je predmet povodom objavljivanja detalja iz izjave osumnjičenog Ninoslava Jovanovića o zlostavljanju devojčice i preduzeće radnje u cilju utvrđivanja da li su se stekli elementi nekog od krivičnih dela za koje se goni po službenoj dužnosti, preneo je Istinomer.

Više tužilaštvo u Nišu koje vodi istragu o ovom slučaju saopštilo je da neće posebno komentarisati način na koji mediji izveštavaju javnost, „s ciljem izbegavanja sekundarne viktimizacije maloletne oštećene“, prenelo je Raskrikavanje.

Portparol Višeg tužilaštva u Nišu Borislav Radonjić nije mogao da prokomentariše da li će se baviti ovim slučajem zbog eventualnog curenja podataka iz istrage.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend