26. dec 2019.

U Milanovcu održana tribina „Profesionalna etika u onlajn medijima“

Danas je u Gornjem Milanovcu održana tribina Savet za štampu pod pokoviteljstvom Misije OEBS-a na kojoj se razgovaralo o etici u novinarstvu i poštovanju Kodeska novinara Srbije.

Na tribni pod nazivom „Profesionalna etika u onlajn medijima“ učestvovali su novinari iz Gornjeg Milanovca, Čačka, Kragujevca i Aranđelovca.

Sa lokalnim novinarima o profesionalnoj etici razgovarali su Gordana Novaković, generalna sekretarka Saveta za štampu i Zvezdan Mančič iz Centra za razvoj fotografije.

Teme o kojima se razgovaralo su nova Medijska strategija, primena Kodeksa novinara Srbije u onlajn okruženju, učešće onlajn medija u samoregulaciji i prednosti članstva u Savetu za štampu.

Prisutni novinari su upoznati sa najčešćim prekršajima Kodeksa novinara u onlajn medijima, kao i o tome kako mediji mogu da izbegnu tužbe sudovima i žalbe Savetu za štampu zbog neovlašćenog korišćenja fotografija.

Novinari su predočili teškoće sa kojima se lokalno novinarstvo susreće, pre svega, u odnosu gradskih institucija i ustanova prema njima, kao što su nemogućnost dobijanja osnovnih informacija.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend