20. maj 2017.

U sukobu Skota i „ološa“ stradao UNS

Informer je tražio odgovor predsednika UNS-a Vladimira Radomirovića na pitanje zašto UNS nije reagovao saopštenjem na uvredu američkog ambasadora upućenu Informeru, a jeste zbog sramnog teksta Đorđa Martića o Slavku Ćuruviji. U intepretaciji Informera, odgovor predsednika UNS-a dokazuje da je "UNS sada postao umereno političko krilo američke imperijalističke politike".

Prenosimo odgovor Vladimira Radomirovića i link ka tekstu Informera.

Kao predsednik Udruženja novinara Srbije osudio sam postupak američkog ambasadora neposredno pošto je uvredio novinare Informera iako sam bio van zemlje, na godišnjem sastanku Evropske federacije novinara. Reagovala je i bivša predsednica UNS-a Ljiljana Smajlović, kao i bivši generalni sekretar UNS-a Nino Brajović, koji je sada državni sekretar za informisanje.

Uvredu koju je izrekao ambasador SAD osudili su mnogi državni funkcioneri, a sramni tekst Đorđa Martića u Politici, u kojem se navodi da je Slavko Ćuruvija sam kriv što nije demantovao gnusni napad u Politici Ekspres neposredno pred svoje ubistvo i u kojem se insinuira da je Ćuruviju ubio Zoran Đinđić, nije izazvao takvu osudu.

Podsetiću vas da je u toku suđenje ubicama Slavka Ćuruvije, koji je bio član UNS-a i koga je režim Slobodana Miloševića ubio zbog njegovog novinarskog rada. Danas je Politika pod kontrolom države koja ima obavezu da kazni ubice našeg kolege. Zbog toga je Udruženje novinara Srbije reagovalo saopštenjem. To će raditi uvek kad je u pitanju solidarnost sa kolegama koje su trpele ili trpe pritisak i nasilje. Ovu praksu bi i Infomer trebalo da gaji.

Tekst Informera  naslovljen sa “Da li je UNS postao NUNS?! Zašto Udruženje novinara Srbije već tri dana ćuti o sramnom  napadu Skota na Informer!”

1 komentar za: “U sukobu Skota i „ološa“ stradao UNS

  1. svetlanast

    Zasto „stradao“ UNS? Posle upornih tvrdnji predsednika UNS-a da je za medije gore bilo u vreme pre dolaska AV i SNS na vlast, ne bi mu treba bas sve verovati. Uostalom, zasto Radomirovic za ubistvo Slavka Curuvije kaze „svoje ubistvo“, a to je bilo drzavno, rezimsko ubistvo novinara. Sada su vlastodrsci samo lazljiviji i perfidniji u nameri da narod ubede da je „prosla“ vlast bila najgora, ne racunajuci da je bas njihova prosla vlast iz devedeetih, bila najgora u istoriji Srbije. Kako je to ambasador Skot uvredio Informer? On je samo upotrebio /kako i sam kaze/ rec OLOS koju AV redovno koristi.Informer bez prestanka blati sve one koji kritikuju ili drugacije misle od AV-a /kako mnogi misle po nalogu AV-a/. Ovim braniocima Informera i onima koji traze izvinjenje ambasadora Skota, ne smeta kad ambasador hvali AV-a za dobre „rezultate“, a to su: Sve siromasnija i sve zaduzenija Srbija i Srbija posvadjana sa svim susedima. Tako misli 75% biraca koji ne glasaju za AV-a.Niko za ambasadorove pohvale nije trazio izvinjenje a i ne kazu da se ambasador pohvalama mesa u unutrasnje poslove Srbije. Onesvesti se.

    21. мај 2017. at 10:43

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend