18. maj 2017.

Vučićević traži izvinjenje

Vučićević smatra da je Skat „bez ikakvog razloga i ničim izazvan prostački izvređao Informer“.

„On je tako uvredio i napao i sve naše čitaoce“, ocenio je Vučićević, koji misli da bi na ovo bi morala da reaguju sva strukovna udruženja i sve druge redakcije.

Napad američkog ambasadora, prema stavu Vučićevića, nije samo napad na Informer, već na sve slobodne medije i novinare u Srbiji.

On je naglasio da ipak nema iluziju da će se novinari i urednici u Srbiji većinski solidarisati sa Informerom.

„Većina njih danas, nažalost, redovno trči po mišljenje u Ambasadu SAD. Većina njih bi se pre odrekla rođenog oca nego američkog ambasadora…“, ocenio je Vučićević i zapitao zbog čega je Skat rekao da je Informer ološ.

„Zašto je, dakle, Informer ološ? Zato što nam je Srbija preča od SAD i EU? Ili zato što ne trčimo kod Skota po mišljenje? Ili možda zato što ne pristajemo na američku ropsku porciju čvaraka? Ili ipak zato što volimo Rusiju i Putina“, upitao je Vučićević.

On smatra da američki ambasador mora odmah da se javno izvini Informeru i najavljuje da će ga, u suprtnom, tužiti i domaćim i sudovima u SAD.

„On je svojom izjavom potencijalno naneo ogromnu štetu Informeru i ugrozio naše poslovanje. Takođe, već smo zvaničnim putem od nadležnih vlasti u Vašingtonu zatražili objašnjenje“, istakao je Vučićević u izjavi objavljenoj na sajtu Informera.

„Pitanja na koje Stejt department mora da nam odgovori glase: da li je stav ambasadora Skota zvanični stav SAD? I ako nije, da li će se i kada ograditi od njegovih izjava i prostačkih uvreda“, upitao je na kraju Vučićević.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend