15. dec 2017.

Udovičić: Loše što je medijima u prvom planu nasilje

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić osudio je nasilje na fudbalskoj utakmici između Partizana i Crvene zvezde u Beogradu, kada je na tribinama Partizanovog stadiona povređeno dvadeset navijača.

On je rekao novinarima i da bi svi zajedno u društvu, uključujući i medije trebalo da osude to što se sinoć dogodilo na derbiju.

Udovičić je ocenio i da nije dobro što su mediji u prvi plan stavili nasilje na tribinama umesto sjajnih dešavanja u sportu, uz ocenu da to može dovesti do daljih negativnih pojava na stadionima.

„Ne mogu reči da je ono što se dogodilo prava slika sporta u Srbiji“, rekao je Udovičić.

On je istakao i da će se, i kao bivši sportista i aktuelni ministar zalagati za stavljanje u prvi plan pravih sportskih vrednosti i sportskih idola.

Ocenio je i da od početka primena Zakona o sprečavanju nasilja na stadionima situacija poboljšana ali nedovoljno i da još dosta toga treba da se uradi.

Tuča je izbila na južnoj tribini stadiona Partizana u Humskoj tokom prvog poluvremena „večitog“ derbija.

„Povređeno je ukupno 20 navijača. Mladić, za kojeg je prvo rečeno da je prevezen na reanimaciju na Vojnomedicinskoj akademiji, ima povredu glave i predat je neurohirurgu na VMA“, rekla je agenciji Beta portparolka Hitne pomoći Nada Macura.

Tuču na južnoj tribini koja je trajala duže od 10 minuta, na kraju je zaustavila žandarmerija i potom sa stadiona izvela nekoliko navijača.


Video prilog televizije N1 pogledajte ovde.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend