15. dec 2017.

Kragujevac: Bez konkursa za medije i u 2018.

Sav novac iz budžeta namenjen za informisanje Kragujevčana i naredne godine, sva je prilika, sliće se u Radio televiziju Kragujevac. Naime, predlogom Odluke o gradskom budžetu, koji kragujevački odbornici treba da izglasaju naredne srede, za javni interes u javnom informisanju planirano je trošenje ukupno 26 miliona dinara.

Foto: Pressek

Najveći deo tog novca, 21 milion, otići će za „subvencionisanje javnih nefinansijskih preduzeća”, odnosno za lokalnu televiziju koja se od pre nekoliko meseci nalazi u vlasništvu grada.

Preostala suma od 5 miliona budžetirana je za „usluge po ugovoru”. Ako je suditi po dosadašnjoj praksi ni ova suma neće biti podeljena na konkursu, već će verovatno biti utrošena na finansiranje prenosa sednica lokalnog parlamenta.