21. mar 2021.

Vasilić: Nisam dala nikakvu izjavu o Đilasu za Srpski telegraf

Članica Saveta za borbu protiv korupcije Jelisaveta Vasilić izjavila je da nije dala nikakvu zvaničnu izjavu za list Srpski telegraf, koji je u poslednjem izdanju preneo da je ona izjavila da će Savet istražiti račune predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa i da je taj slučaj "interesantan".

„Povodom pisanja Srpskog telegrafa od 20. marta 2021. godine, gde je spomenuto moje ime i moja navodna izjava, navodim da nikakvu zvaničnu izjavu za taj list nisam dala“, saopštila je Vasilić.

Kako je navela, u Savetu za borbu protiv korupcije zvanične izjave daje samo predsednik Saveta.

„Ovo je još jedno u nizu neistinito pisanje u vezi sa mnom i mojih izjava, i ubuduće ću na ovakve stvari reagovati unutar naših pravnih institucija“, izjavila je.

Srpski telegraf objavio je vest da će „Savet u borbi protiv korupcije početi da prikuplje podatke i istražuje Đilasove malverzacije“ i da se time to telo „uključilo u prikupljanje podataka nakon Uprave za sprečavanje pranja novca“, koje je, kako pišu, u četvrtak „počelo proveru podataka zbog sumnje u pranje novca, utaju poreza i prikrivanja stvarnog vlasništva“.

Taj tabloid navodi i izjavu Jelisavete Vasilić koja je navodno rekla da je ovaj slučaj „interesantan“ i da će obratiti prvo instituciji Poverenika za dostupnost informacijama od javnog značaja“, koju je ona demantovala.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend