14. okt 2022.

Večeras četvrti protest Ženske solidarnosti zbog intervjua sa silovateljem u Informeru

Protest počinje u 21 sat na Trgu republike u Beogradu. Cenzolovka će izveštavati o najvažnijim dešavanjima putem Tvitera.

Jelena Riznić (Ženska solidarnost) na protestu (foto: Cenzolovka)

Četvrti protest koji organizuje kolektiv Ženska solidarnost, zbog objavljivanja intervjua sa višestruko osuđivanim silovateljem u provladinom tabloidu Informer, održava se danas (petak) od 21 časa u Beogradu.

Kako je najavljeno, protestna šetnja počeće od Trga republike.

„Šetnju završavamo ispred redakcije Informera, jer je, na kraju krajeva, nebezbednost koja se vezuje za noć povezana sa pitanjem seksualnog nasilja, a mi jesmo izašle zbog ekspolatacije traume seksualnog nasilja u medijima”, naglasila je Jelena Riznić iz Ženske solidarnosti, objašnjavajući da se protest održava u večernjim časovima, jer se „žene noću na ulicama osećaju najnebezbednije”.

Ovaj kolektiv pozvao je javnost da se pridruži protestu i ponese rekvizite –  „baterijske lampe, goreće predmete, sveće…” – da „osvetlimo noć” i „učinimo je bar tad sigurnom za žene”, kao i transparente „koji se tiču žena i medijskog kao i institucionalnog nesrpečavanja muškog nasilja”.

Cenzolovka će, kao i prošle nedelje, sa lica mesta izveštavati o najvažnijim događajima na svom Tviter nalogu.

 

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend