10. avg 2020.

Zbog priloga na Hepiju zaštitnik građana pokrenuo kontrolu REM-a (VIDEO)

Zaštitnik građana proverava postupanje Regulatornog tela za elektronske medije povodom emitovanja priloga na televiziji Hepi, u kome se veterinarski zahvat osemenjivanja krava poredi sa vantelesnom oplodnjom žena.

Na osnovu saznanja dobijenih iz sredstava javnog informisanja, u kojima se navodi da je 9. avusta 2020. godine, oko 8:50 časova, nacionalna televizija „Happy“ emitovala prilog u kome je poredila medicinski zahvat na kravi, odnosno životinji, i ženama – praveći tako direktnu paralelu između žena i krava, Zaštitnik građana je po sopstvenoj inicijativi pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Regulatornog tela za elektronske medije, u skladu sa članom 24. stav 1. Zakona o Zaštitniku građana.

U navedenom prilogu, koji govori o metodu lečenja steriliteta kod krava, preporučuje se da se on, iz razloga ekonomičnosti, primeni i na žene.

Između ostalog predloženo je da doktori medicine i ginekolozi pohađaju kurs na Veterinarskom fakultetu što bi, po mišljenju autora, doprinelo rastu nataliteta, a troškovi lečenje steriliteta žena po metodima koje se primenjuju kod krava bili bi znatno povoljniji.

Potrebno je da Regulatorno tela za elektronske medije u roku od 15 dana dostavi izjašnjenje o svim činjenicama i okolnostima koje se odnose na predmetni slučaj i obavesti da li je pokrenulo postupak kontrole rada nacionalne televizije na kojoj je emitovan navedeni prilog, kao i o ishodu kontrolnog postupka, stoji u dopisu Zaštitnika građana.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend