13. sep 2018.

Međunarodna konferencija Mostovi medijskog obrazovanja 14. septembra u Novom Sadu

Međunarodna naučna konferencija "Mostovi medijskog obrazovanja" biće održana 14. i 15. septembra na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, a jubilarni, deseti skup okupiće stručnjake za žurnalistiku iz čitavog sveta, najavio je danas Odsek za medijske studije.

Najavljeno je učešće žurnalista iz Velike Britanije, Portugala, Italije, Bugarske, Slovačke, Madjarske, Crne Gore, Makedonije, Rumunije, Bosne i Hercegovine i Srbije. Učesnici će se baviti pojavom „lažnih vesti“, javnim servisima, digitalnim medijima, politikom i novinarstvom, oblastima vezanim za kulturu, obrazovanje novinara i novim trendovima u ovoj profesiji, a biće izloženo tridesetak naučnih radova.

Među uvodničarima najavljena su ugledna naučna imena i predavači iz oblasti žurnalistike poput Žoan Soler-Adilona sa Univerziteta u Londonu i Djovanija Gocinija sa Univerziteta u Sijeni (Italija).

Biće prezentovan zbornik radova „Balkan Media“ u čast dugogodišnje predavačice i šefice Odseka za medijske studije u Novom Sadu Dubravke Valić Nedeljković.

Naučni radovi predstavljeni na konferenciji, koji dobiju pozitivne recenzije, biće objavljeni u zborniku u štampanom i digitalnom formatu.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend