28. jun 2018.

Novosadski startap Content Insights uzeo investiciju od 2.000.000€ za novinarstvo 21. veka

Dve godine pošto je uzeo investiciju od 1,1 milion evra od North base Media-e, Neveqa i Elevena, novosadski startap Content Insights danas je objavio novu. Ova seed runda iznosi 2.000.000 evra, a iza nje stoje neki od prethodnih investirora zajedno sa regionalnim investicionim fondom South Central Ventures.

Proizvod Content Insighitsa je urednički veb alat koji pomaže u proceni efekata i vrednosti objavljenih tekstova i autora preko složenog algoritma koji se svodi na metriku nazvanu Content Performance Indicator (CPI). Ona predstavlja vrednost koja se dodeljuje sadržaju, odnosno autoru, temi i rubrici, nakon prikupljanja podataka sa sajta na kom je tekst objavljen i mreža na kojima je deljen.

Od prethodne investicije kada je brojao 11 tim je porastao na 34 člana, u međuvremenu su otvorili kancelarije u Sofiji i Bostonu, a među svoje klijente uspeli su da ubroje Ringier Axel Springer, Süddeutsche Zeitung, Diario Noticias, Clarin, South China Morning Post, Daily Mail Group, De Persgroep…

Dvomilionsku investiciju su namenili jačanju tima u Srbiji, marketingu i podsticanju rasta, a u narednom periodu će akcenat staviti na proboj na američko tržište, o čemu CEO startapa Dejan Nikolić, kaže:

Trenutno radimo na tome da odškrinemo vrata. U pitanju su veliki, svetski poznati klijenti sa jakom pozicijom i sa uspostavljenom prodajnom organizacijom i lokalizovanom podrškom, očekujem da cemo imati dobru polaznu osnovu za dalje osvajanje tržista.

Zanimljivo je da su investitore i sada i ranije birali na osnovu toga kako mogu da doprinesu Content Insightsu. Tako su se među njima našli bivši urednici Wall Street Journala i The Washington Posta, kao i COO Reuters-Thompsona.

Oni su i dalje investitori, a za to je trebalo puno sreće i umrežavanja. Na kraju i odlučnosti da praviš rizične poteze. Da bih njih ubacio u rundu ja sam rasturio već sklopljenu iako nam je nestajalo para. Bilo je stresno ali se isplatilo.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend