26. okt 2018.

Selfi građansko novinarstvo

Sa ponosom vas pozivamo da učestvujete u našem projektu – Selfi građansko novinarstvo, koji podrazumeva YouTube Akademiju građanskog novinarstva, rad sa profesionalnim mentorom, kao i takmičenje za najbolju Selfi reportažu! Potrudili smo se da svaki aspekt ovog projekta izgradimo tako da vam omogućimo da napravite najbolju reportažu. Kako bi se vaša priča istakla u moru sadržaja na društvenim mrežama, nastojali smo da vam obezbedimo savete i podršku profesionalaca čije će iskustvo doprineti uticaju i dometu vaših priča.

Kroz šest predavanja u izvedbi novinara KRIK-a i CINS-a, na CAAS-ovom YouTube kanalu,zainteresovani kandidati će biti u prilici da steknu znanje i veštine o prikupljanju i analizi podataka, pravnim aspektima građanskog novinarstva, bezbednosnim pitanjima i praktičnim savetima za poboljšanje kvaliteta vaše pričePredavači na YouTube akademiji su renomirani istraživački novinari, između ostalih Dino Jahić, Stevan Dojčinović, Milica Šarić, Vladimir Kostić i drugi.

Direktorka YouTube akademije selfi građanskog novinarstva, novinarka CINS-a Ivana Jeremić, će sa zainteresovanim građanima raditi na razvoju reportaža. Pozivamo vas da nam tokom narednih mesec dana šaljete vaše priloge. Kako bismo emitovali vaše priloge na našem YouTube kanalu i Facebook stranici, neophodno je da isti budu u mp4 formatu i u trajanju od najviše 3 minuta. Dovoljno je da priloge snimite svojim mobilnim telefonom. Kako biste postigli zadovoljavajući kvalitet, priloge snimajte u optimalnoj rezoluciji (ne manjoj od 720p), po dnevnom svetlu. Upotreba aplikacija za editovanje video sadržaja je dozvoljena i poželjna, da bi materijali bili prilagođeni publici. Savete vezane za sam sadržaj, naći ćete na našoj YouTube Akademiji građanskog novinarstva.

decembru će biti organizovana konferencija o slobodi medija u Srbiji, koja će ujedno biti i prilika za emitovanje najboljih reportaža i nagradno takmičenje u kome će prve tri najbolje reportaže, po oceni stručnog žirija, imati priliku da osvoje nagrade.

Centar za antiautoritarne studije (CAAS) je neprofitno udruženje građana osnovano 2015. godine. Naš cilj je promocija i zaštita neograničene slobode govora i osnaživanje mladih novinara i umetnika za profesionalni uspeh i promociju klasično liberalnih vrednosti. Naš dosadašnji rad obuhvata projekte poput Škole novinarstvablogavideo produkcije i Indeksa autoritarnog populizma i drugih. Zahvaljujemo se na interesovanju i podršci i pozivamo vas da nastavite da pratite naš rad.

Prijavite vaše video priloge ovde do 28.11.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend