04. maj 2019.

Ako REM ispuni obećanje, Maja Pavlović danas prekida dvadesetodnevni štrajk glađu

Kako je UNS-u rekla Pavlović očekuje da do kraja dana Organizacija proizvođača fonograma Srbije (OFPS) donese odluku o deblokiranju računa Kanala 9, kao i da signal ove televizije ponovo bude vraćen u mrežu IPTV-a Telekoma Srbije. Direktor Emisione tehnike i veze (ETV) obećao je Pavlović da će sledeće nedelje produžiti sporazum koji je Kanal 9 zaključio prošle godine sa ETV-om, a koji ističe ovog meseca.

„Veoma sam srećna zbog ove vesti. Nadam se da ću večeras prekinuti štrajk glađu i otići iz Beograda, a u utorak se sastati sa premijerkom Anom Brnabić“, rekla je UNS-u Pavlović.

UNS je poslao pitanje direktoru OFPS-a Nikoli Vilotiću da li će se Kanalu 9 vratiti novac koji je skinut sa računa po presudama za koje Pavlović tvrdi da su nezakonite.

Podsetimo, Maja Pavlović juče se sastala sa članicom Saveta REM-a Aleksandrom Janković i rekla da dok se ne ispune četiri od devet njenih zahteva, nastaviće štrajk glađu u Beogradu. Janković je nakon sastanka izjavila da će REM preneti njene zahteve premijerki Ani Brnabić.

Zahtevi Maje Pavlović

Prvi zahtev upućen je Organizaciji proizvođača fonograma Srbije (OFPS) od koje se traži da povuče sva izvršenja i vrati na račun novac koji je skinula Kanalu 9 po presudama za koje Pavlović tvrdi da su nezakonite, kao i da u svim postupcima koje vode protiv Kanala 9 OFPS i Sokoj zatraže zastoj dok se ne okončaju postupci pred Ustavnim sudom.

Pavlović traži i da se produži sporazum koji je Kanal 9 zaključio prošle godine sa Emisionom tehnikom i vezama (ETV), a koji ističe ovog meseca. Od Ministarstva telekomunikacija zahteva izmenu Pravilnika o naknadama ETV za lokalne emitere kako naknada koju lokalni emiteri plaćaju ETV-u ne sme biti veća od one koju su plaćali RATEL-u.

Treći zahtev odnosi se na vraćanje Kanala 9 u distribuciju IPTV-a, koji je, kako se navodi u zahtevima, nezakonito odbio da emituje program ove televizije.

Poslednji zahtev koji vlasnica novosadske televizije očekuje da se reši kako bi prestala sa štrajkom glađu nakon 20 dana, upućen je gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću, od koga zahteva da prestane da kažnjava Kanal 9 i da ovoj televiziji omogući ravnopravan pristup sredstvima na upravo raspisanom konkursu za sufinansiranje medija.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend