30. maj 2018.

Maja Pavlović prekinula štrajk glađu, večeras pušta signal Kanala 9

Kao što je najavila, da će prekinuti štrajk kada se bude sastala sa predstavnicama ministarstava kulture i telekomunikacija, REM-a i ETV-a, direktorka novosadske televizije Kanal 9 Maja Pavlović danas je, posle sastanka, za UNS izjavila da prekida štrajk glađu i da će večeras pustiti signal ove televizije. "Iz kancelarije državnog sekretara Aleksandra Gajovića izašla sam sa rečima da se nadam da je otpočeo proces usaglašavanja i izmena medijskih zakona koji će omogućiti lokalnim i regionalnim medijima da opstanu", rekla je Pavlović.

Sastanak je, kako je rekla, protekao u konstruktivnoj atmosferi. Njemu su prisustvovali državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja Aleksandar Gajović, pomoćnice ministra Slavica Trifunović i Irini Reljin, čelni ljudi stručnih službi Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i REM-a, kao i v.d. direktor ETV-a Branko Gogić.

Maja Pavlović je, kaže za UNS, na sastanku iznela probleme sa kojima se suočavaju lokalni i regionalni mediji, jer nemaju osnovne preduslove da izađu na tržište.

„Govorila sam o problemima sa nezakonitim taksama, problemima o projektnom sufinansiranju medija, nezakonitoj digitalizaciji, činjenicom da se piplmetrima ne meri gledanost lokalnih i regionalnih medijama, problemima koje imamo sa enumeracijom, kao i besplatnim reklamama koje dobijamo od države“, rekla je UNS-u Pavlović.

Ona je istakla da su predstavnici ministarstava, REM-a i ETV-a saglasni da postoje ozbiljni problemi koje treba što hitnije rešiti i da im je žao što su procedure u Srbiji spore.

„Pozvali su da me da sve probleme iznesem udruženjima, a njih da se uključe u izradu Medijske strategije na osnovu koje će se menjati i medijski zakoni“, kaže Pavlović.

Ona je, kako kaže za UNS, juče poslala ministarki pravde Neli Kuburović molbu za sastanak, na kom bi joj iznela probleme koji u medijskoj sferi postoje kao posledica neefikasnog rada sudstva.

„Sutra ćemo pisati Ministarstvu prosvete i tražiti sastanak i sa njima na kom bismo razgovarali o tarifama SOKOJ-a i OFPS-a“, rekla je Pavlović.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend