21. apr 2020.

Ćulibrk: Država podržava tabloide

Glavni urednik i vlasnik dnevnog lista Informer Dragan J. Vučićević izneo je u jutarnjem programu televizije Hepi u subotu mnogobrojne uvrede na račun glavnog i odgovornog urednika nedeljnika NIN Milana Ćulibrka nazivajući ga „malim uplašenim mišom, ljudskom pizdom i hodajućom karikaturom novinarstva“.

Foto: Medija centar Beograd

– Šta se drugo moglo očekivati od njega? Zar on nije sve rekao o sebi? Problem je u tome što istina boli. Ovo je samo jedan od pokušaja da se prikrije odluka Vlade Srbije da se 1,7 milijarde dinara iz PIO fonda prebaci Ministarstvu odbrane, kaže za Danas Ćulibrk komentarišući uvrede glavnog urednika Informera.

Ovakve uvrede osudilo je juče i Udruženje novinara Srbije (UNS) napominjući da je „gostujući u jutarnjem programu televizije Hepi u subotu, Vučićević izneo „niz ličnih uvreda rečnikom neprimerenim nacionalnoj frekvenciji i javnom dijalogu uopšte“. Naime, Vučićević je rekao na televiziji Hepi da zamera Ćulibrku što ga je optužio da je za besplatnu podelu primeraka Informera na Sajmu od države uzeo šest miliona dinara. „Tužićemo Ćulibrka“, rekao je Vučićević gostujući na toj televiziji.

Glavnog i odgovornog urednika nedeljnika NIN Milana Ćulibrka, najava tužbe nije iznenadila.

– Jedva čekam Vučićevićevu i Vulinovu tužbu taman da Vulin dokaže kako mu je tetka dala pare, kazao je Ćulibrk. On je rekao da su ovo već viđene i očekivane uvrede tabloida u Srbiji.

– Analizom udruženja novinara utvrđeno je da su tabloidi tri hiljade puta prekršili Kodeks novinara, a upravo su ti tabloidi dobili najviše novca od lokalnih samouprava i države. Uostalom, u tim istim tabloidima se oglašavaju javna preduzeća. To govori koliko je država na njihovoj strani i koliko ih podržava, zaključuje Ćulibrk.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend