03. jun 2020.

Dopisnik Danasa iz Kragujevca izložen vređanju i klevetama zbog tekstova o fabrici oružja

Dopisnik lista „Danas“ iz Kragujevca Zoran Radovanović izjavio je danas da je izložen vređanjima i klevetama u saopštenjima Industrijskog sindikata Zastava oružje, kao i u komentarima na portalima „Danas“ i „Glas Šumadije“.

On je naveo da ga je Industrijski sindikat nazvao „kafanskim delijom o trošku radnika Zastava oružje“, u komentarima na portalima pišu da mu je brat „lokalni krimos“, da mu kafanske račune plaća lider Samostalnog sindikata Zastava oružje.

Radovanović je Beti rekao da su na meti on i njegova porodica, a sve to što se iznosi ocenjuje kao „bolesne“ izmišljotine.

„Industrijski sindikat i komentari na portalima su u stvari paravan iza kojeg stoje poslovodstvo i Nadzorni odbor kragujevačke fabrike ‘Zastava oružje’, ali i određene strukture iz Ministarstva odbrane i privatni trgovci oružja bliski državnom vrhu“, rekao je Radovanović.

On je rekao da ljudima iz Zastava oružja i Nadzornog odbora te fabrike ne odgovara da neko iznosi informacije da fabrika nije u zavidnoj situaciji, da su dugovanja enormna – preko 18 milijardi dinara, a gubici desetine miliona dolara, da nema dovoljno ugovora, da je pokidan lanac snabdevanja, i da se ne uplaćuju se doprinosi.

„Kada ne mogu da me demantuju, oni pribegavaju klevetama“, kazao je Radovanović.

On je naveo da sve to doživljava kao pretnju i ugrožavanje bezbednosti, jer ne zna dokle su spremni da idu u odbrani svojih interesa.

„Poruka je smiri se ili ćemo …“, rekao je Radovanović.

On je dodao da su napadi na njega eskalirali od 2019. godine kada je pisao o vlasništvu i poslovanju „DLS specijalni sistemi“, firmi za koju kaže da ima sedište u Beogradu, a proizvodni pogon u Kragujevcu.

„Firma je osnovana u 31. marta 2015. godine sa osnivačkim ulogom od 1.000 dinara, a da je već te godine bila u prvih deset najuspešnijih izvoznih kompanija oružja i vojne opreme“, kazao je Radovanović.

On je dodao i da je postao „meta“ i zbog tekstova o malverzacijama oko izvoza oružja u „Krušiku“ u čemu su učestvovali trgovci bliski državnom vrhu.

Samostalni sindikat fabrike „Zastava oružje“ je pre nekoliko dana saopštio da se napada novinar lista „Danas“ Zoran Radovanović koji je decenijama profesionalno i objektivno izveštavao o najvećim radničkim protestima u Srbiji u organizaciji ovog sindikata.

„To predstavlja istovremeno neuspeli pokušaj da se minimizira uloga sindikata u očuvanju fabrike ‘Zastava oružje’“, navedeno je u tom saopštenju.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend