01. feb 2019.

Istraga o tome kako se Danas našao u fabrici

Nadzorni odbor Zastave oružja, na čelu sa pukovnikom Ivicom Marjanovićem, na svojoj poslednjoj sednici, u ponedeljak, 28. januara, raspravljao je o tome, saznaje naš list, kako se, uoči minulog vikenda, u fabričkom krugu našlo nekoliko stotina primeraka svetosavskog broja Danasa.

Uprkos tome što su za naš list, pored ostalih, govorili ministar prosvete Mladen Šarčević, predsednik Privredne komore Srbije Mirko Čadež, Nadzorni odbor Zastavine fabrike oružja je najozbiljnije razmatrao ko je i zašto u fabriku uneo novinu koja protežira građanske proteste protiv aktuelne vlasti. Članove NO nisu pokolebala ni obaveštenja prisutnih predstavnika fabričkog menadžmenta da „Danas nije zabranjena novina“. Naprotiv, do juče je nagoveštavana mogućnost podnošenja krivične prijave protiv lidera oružarskog sindikata Dragana Ilića, na koga su Nadzorni odbor i fabrička služba bezbednosti najozbiljnije sumnjali da je glavni akter rečene „antirežimske radnje“.

Predsednik Sindikata u Zastava oružju Dragan Ilić juče je „priznao“ da je prošloga petka ta sindikalna organizacija u fabriku unela prethodno naručenih 200 primeraka svetosavskog broja lista Danas i podelila ga radnicima, kao što je to, kako kaže, radila i godinama unazad.

– Tih 200 primeraka Danasa u fabriku je prošlog petka stiglo tek negde oko podneva, i ja sam želeći da ga podelim istoga dana, naložio da se novine stave na jednu stolicu kako bi radnici mogli da ih uzimaju kad ulaze i izlaze iz fabričkog kruga. Ni sanjao nisam da će to nekome u fabrici da smeta, tim pre što smo godinama unazad naručivali i radnicima, bez ikakvih problema, besplatno delili primerke prigodnih brojeva lista Danas, ističe Ilić, uz napomenu da fabrički menadžment sa ovim „slučajem“ nema nikakve veze.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend