04. jul 2023.

Dostojni Srbije ispred redakcije Danasa: Blokiran saobraćaj, postavljeni kamion i ozvučenje (VIDEO, FOTO)

Grupacija „Dostojni Srbije“, koja je ranije bila ispred redakcije N1 i Nove.rs, došli su ispred Danasa. Saobraćaj u ulici Alekse Nenadovića, gde se naša redakcija nalazi, je blokiran, kao i u Njegoševoj ulici.

Snimak ekrana, Danas

„Privremena Skupština naroda Dostojnog Srbije“ ispred naše redakcije postavila je kamion sa ozvučenje. Puštaju pesme, razvili su zastave, a očekuje se i obraćanje.

Ovaj pokret ranije je ometao rad drugih redakcija koje su deo „United media“, a kažu da su tu jer, po njihovoj proceni, naš medij ne piše istinu.

U razgovoru sa novinarima i urednikom Danasa Dražom Petrovićem okupljeni su rekli da nisu tu da ometaju, već jer Danas ne piše o njihovim aktivnostima.

Upitani jesu li prijavili skup MUP-u, kažu da te institucije ne priznaju, jer je jedina prava Skupština ona koju su oni proglasili pre dve godine.

Kako javlja reporter Danasa, građani su nervozni jer je saobraćaj blokiran, a okupljeni kažu da je bitnije da „čuju istinu“ nego da priđu svojim parking mestima.

Govornica sa skupa u izjavi za Danas rekla je da su tu zbog istine, koju naša redakcija ne objavljuje. Puštaju muziku, a kažu da ne znaju hoće li doći njihov vožd Dušan Dunđer, vođa pokreta.

Kako javlja naš izveštač tu je i policija, kao i pripadnici javnog reda i mira.

Okupljeni pozivaju novinare da im se obrate, govoreći da je mikrofon otvoren za sve. Takođe, poručuju da nisu tu da ometaju, da je to spinovanje, jer postoje važnije stvari od toga o kojima mediji pred koje dolaze na objavljuju, javlja reporter Danasa.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend