07. feb 2024.

Fondacija: Vučić nastavlja narativ poznat iz teksta „Ćuruvija dočekao bombe“

Slavko Ćuruvija Fondacija osvrnula se na izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića o oslobađajućoj presudi okrivljenima za ubistvo novinara, ocenjujući ih licemernim.

Foto: Cenzolovka

Kako su naveli, dok govori o „užasno lošoj poruci“ za svakog ko se bavi novinarstvom, predsednik istovremeno nastavlja narativ poznat iz teksta „Ćuruvija dočekao bombe“ na podjednako opasan i užasan način – crtanjem mape „hibridnog rata protiv Srbije“.

„Još jednom, po ko zna koji put, pozivamo predsednika i njegove saradnike da prestanu sa targetiranjem novinara u zemlji u kojoj je nekažnjivost za ubistva i pokušaje ubistava novinara apsolutna. Dok ne bude kasno“, navela je Fondacija.

Podsetimo, predsednik Srbije je izjavio da je oslobađajuća presuda za optužene za ubistvo Slavka Ćuruvije doneta pre svega na osnovu svedočenja Branke Prpe, da je pravosuđe nezavisno i da danas mnogi optužuju njega za tu presudu, iako on ne poznaje nijednog sudiju koji je sudio u tom slučaju.

On je ocenio da je reč o velikoj nepravdi, rekavši da je to „užasna loša stvar“ za Srbiju, njen pravni sistem, kao i „užasno loša poruka“ za svakog ko se bavi novinarstvom. Optužio je bivšu vlast da ništa nije uradila u istrazi, da je on tražio formiranje komisije i da krivci budu kažnjeni.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend