15. okt 2019.

Gajić: Na čemu Tužilaštvo zasniva navode protiv uhapšenog radnika Krušika

Advokat Vladimir Gajić, pravni zastupnik uzbunjivača iz fabrike Krušik u Valjevu, pitao je na čemu Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal zasniva navode da je Aleksandar Obradović neovlašćeno pribavljao tajne podatke o poslovanju ovog namenskog preduzeća, s obzirom na to da su forenzičari tek danas počeli ispitivanje opreme koja je oduzeta od njegovog klijenta.

Gajić je u izjavi agenciji Beta objasnio da su na zahtev tužioca sudski veštaci danas započeli analizu računara, lap topa i telefona koji su oduzeti od njegovog klijenta prilikom hapšenja, i da im je za analizu potrebno između 10 i 15 dana, tako da nije jasno na čemu tužilaštvo bazira svoje tvrdnje.

Za advokata ovaj slučaj je sličan slučaju napada na Aleksandra Vučića u Potočarima, posle čega je započet proces protiv dvojice policajaca koji su tada otkrili zloupotrebe u vrhu MUP-a, a ne protiv odgovornih u MUP-u.

„Ovo je već drugi put da se onima koji otkriju afere ne pruža status uzbunjivača, već ministar unutrašnjih poslova hapsi one koji ga dovode u nepriliku“, rekao je Gajić.

On je dodao da je interesantno da je tužilaštvo danas izdalo saopštenje slično onome koje je juče izdala Srpska napredna stranka.

„Sve što tužilaštvo stavlja na teret uhapšenog nije krivično delo i demantujem da je on sve priznao, kako su objavili neki mediji, jer ne može da se prizna nešto što nije krivično delo“, istakao je Gajić.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend