09. nov 2019.

Gajić: Stefanović se neće politički izvući, imamo dokaze o organizovanoj kriminalnoj grupi

Predsednik Pravnog saveta Narodne stranke Vladimir Gajić izjavio je da vlast nastavlja sa pretnjama da će pogoršati položaj njegovog branjenika, uzbunjivača i radnika „Krušika“ Aleksandra Obradovića.

Obradović je otkrio umešanost u trgovinu oružjem Branka Stefanovića, oca ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, koji se, međutim, neće „politički izvući iz te situacije“.

„Mislim da će, međutim, vlasti morati dobro da razmisle, jer za razliku od njih, koji nemaju nikakve dokaze, mi imamo izvanredne dokaze koji govore da dve porodice, Stefanović i Petković, trguju uticajem i zloupotrebljavaju službeni položaj i da deluju kao organizovana kriminalna grupa sa podeljenim ulogama članova grupe“, rekao je u emisiji „Zumiranje“ nedeljnika „Vreme“ Gajić, navodi se u saopštenju Narodne stranke.

Gajić je istakao da je „jednostavno nemoguće da se Stefanović politički izvuče“ i zato što je ta organizovana kriminalna grupa, između ostalog, upropastila „Krušik“, a državno preduzeće SDPR, koje se decenijama bavi trgovinom oružjem, dovela u situaciju da mu se po prvi put od osnivanja dodeljuje novac iz budžeta da bi moglo funkcioniše i isplati zarade zaposlenima.

„To se dogodilo zato što su sve poslove preuzele privatne firme, a izdavanje saglasnosti za trgovinu i proizvodnju oružja se kontroliše iz jednog centra. ’Krušik’ se u jednom poslu dogovorio direktno sa Jermenijom o izvozu oružja u vrednosti od 43 miliona dolara da bi mu Ministarstvo odbrane uskratilo saglasnost, a onda je saglasnost za taj posao dobila privatna firma trgovca oružjem Slobodana Tešića“, rekao je Gajić.

Gajić je naveo da postoji dovoljno indicija da je rukovodstvo „Krušika“ bilo potpuno upoznato gde će na kraju završiti oružje koje je prvobitno bilo izvezeno u Saudijsku Arabiju, i dodao da su zato državni organi bili dužni da spreče prodaju oružja Arabiji.

„Oružje je, kao što je ceo svet mogao da vidi, završilo u rukama ISIS terorista koji se pored oružja slikaju i kada ubijaju ljude i kada im seku glave, mogli smo da vidimo mine na kojima belim slovima piše ’Krušik Valjevo’“, rekao je Gajić.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend