14. okt 2019.

Advokat Vladimir Gajić novi pravni zastupnik uzbunjivača iz Krušika

Predsednik pravnog saveta Narodne stranke advokat Vladimir Gajić novi je pravni zastupnik radnika „Krušika“ iz Valjeva, koji je već više od 20 dana u pritvoru zbog odavanja poslovne tajne, preneo je N1.

Foto: Medija centar Beograd

IT stručnjak iz fabrike Krušik A.O. (35) bio je novinarski izvor za objavljivanje informacije o poslovima sa izvozom oružja koji se dovode u vezu sa ocem ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.

A.O. je priveden 18. septembra, a vest o njegovom privođenju objavljena je pre nekoliko dana.

Njegov dosadašnji advokat Ljubisav Radosavljević rekao je juče da su razlozi za pritvor, koje sud navodi – uticaj na svedoke i da ne ponovi delo – besmisleni, pošto je njegov klijent sve već priznao.

Branilac radnika Krušika napominjao je i da njegov klijent nije kriminalac koji odaje poslovne tajne da bi dobio neku korist, već je uzbunjivač javnosti.

„On je praktično svojim radom hteo da pokaže da je poslovanje Krušika, apsolutno neracionalno zbog gradjana Srbije, zbog oštećenja budžeta“, dodao je advokat.

Kako navodi N1, nejasno je bilo zašto advokat nije odmah zatražio za radnika status uzbunjivača i zašto se javnosti nije obratio tada kada je njegov klijent i poslat iza rešetaka.

Nekoliko desetina ljudi u organizaciji Inicijative žena Srbije okupilo se u nedelju ispred Centralnog zatvora u Beogradu u znak protesta zbog hapšenja radnika „Krušika“, koji je uhapšen jer je medijima dostavio podatke iz te firme koji ukazuju na povezanost oca ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića sa trgovinom oružjem.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend