On je, komentarišući svoj intervju Radio Slobodna Evropa, u kojem je rekao da Ministarstvo ne može da štiti novinare i da bi pre zaključka o tome da li su novinari napadnuti, „trebalo pitati policiju i onu drugu stranu“, rekao da je sebi postavio kao cilj dok je na funkciji državnog sekretara da nijedan intervju ne odbije.

Nemam razloga da se ikome dodvoravam, niti time ponižavam i moja je obaveza je da svakom izađem u susret, rekao je Gajović i ocenio da je u tom intervju bilo nepreciznosti, nedoumica i grešaka.

Bio sam i ostao novinar, a ovo je funkcija koju obavljam trenutno i daću sve od sebe da opravdam poverenje koje mi je ukazano da mogu da predstavljam struku, naglasio je on.

Nisam i nikada neću potceniti profesiju, novinare, udruženja ili one koji se bave medijskim sadržaje, rekao je Gajović koji smatra da neke njegove „nepreciznosti i nedoumice“ ne treba da ostanu nedorečene.

Gajović je objasnio da napad na novinare treba prijaviti policiji i da Ministarstvo kulture i informisanja nema instrumente neprosredne intervencije kada je u pitanju napad na novinare.

Ne smemo ostati nemi na kampanje protiv novinara, i Ministarstvo osuđuje svaki napad na novinare, rekao je on i dodao da napadi na novinare nisu, nažalost, retka pojava.

I mene su napadali fizicki i ja sam imao pretnje i to sam rešavao, u okviru zakonskih mogućnosti, istakao je on.

Gajević je rekao i da je zgrožen slučajem napada na porodicu Dejana Anastasijevića i da bi taj zločin trebalo da kraja da se procesuira.

Gajović je rekao da su analize Fondacije „Slavko Ćuruvija“ i Instituta za društvena istraživanja o slobodi medija i atmosferi u kojoj rade novinari ozbiljne, ali da bi morao detaljnije da ih prouči.

Bez slobode medija, bez nezavisnih medija, nema medija ne u Srbiji, nego bilo gde. U toj slici srpskog medijskog polja, čini mi se da ima sigurno toga, niko nije, ubeđen sam, to izmislio i ja kao državni sekretar osudiću svaku stvar gde se zakon ne poštuje, rekao je Gajović.

Gajović je ponovo kao svoju grešku naveo i izjavu iz 2016. godine, kada je govoreći o izborima u Americi, rekao da nije za ženu da bude na čelu države.

O ženama mislim sve najbolje, sposobne su podjednako kao muškarci, rekao je Gajović i podsetio da se izvinio za tu izjavu.

On je rekao da je LJiljana Smajlović „tu stvar izvukla godinu dana kasnije kao jedino što bi mogla da mi stavi kao jedinu lošu stvar u karijeri“.