25. mar 2019.

Grupa studenata ispred RTS osudila upad u javni servis

Na skupu „Hoćemo i mi naše vreme na RTS-u“, koji je počeo minutom ćutanja za sve stradale tokom bombardovanja 1999. godine, okupila se grupa studenata koji su se kako kažu spontano organizovali. Naveli su da bi na javnom servisu, ako bi dobili priliku, ukazali na probleme mladih u Srbiji.

Student Pravnog fakulteta Ognjen Kočović, koji studira i Rudarsko-geološki fakultet, smatra da je sramno da neko uđe u zgradu javnog servisa „vitlajući“ motornom testerom, a da dva dana nakon toga dobije medijski prostor na istom.

Mi smo se ovde okupili kako bismo promovisali mlade i kako bismo tražili da i mladi imaju svoje vreme na RTS, rekao je jedan od okupljenih, Nikola Vlajnić, koji studira informatiku. Dodao je da bi na toj televiziji pričao o razvoju IT sektora u Srbiji i šansama koje imaju mladi koji se bave novim tehnologijama.

Edukovala sam se da deci pružim vaspitanje i obrazovanje, ljubav, pažnju, razumevanje i kad biste meni pružili medijsku pažnju iskoristila bih je na to da pokrenem pitanje kako da deca sutra budu pošteni, savesni građani, dodala je studentkinja Učiteljskog fakulteta Dušanka Andrejević.

Student poslovne ekonomije Sandra Lazarević je poručila da nasilje nije dobro i da bi naši preci bili postiđeni kada bi videli šta rade današnji naraštaji i kako uništavaju Beograd.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend