09. jan 2022.

Incidenti sa vozačem i napad na novinarku sajta Nova.rs

Uz incidente i rasprave sa vozačima automobila u kolonama, u Užicu je i ove subote organizovana blokada saobraćaja na magistrali koja vodi do Beograda i Zlatibora.

Blokada puta u Užicu (Snimak ekrana: Danas.rs)

Iako je okupljanje bilo najavljeno u 13 časova, građani su počeli da se okupljaju nekoliko minuta kasnije i, oko 13,15 sati, njih pedesetak je zaustavilo saobraćaj na jedan sat.

Građani su i ovog puta zahtevali od države da obustavi projekat „Jadar“, koji kompanija Rio Tinto namerava da realizuje u lozničkom kraju.

Demonstranti su propuštali kola hitne pomoći, a propustili su i dva autobusa novosadskih registarskih tablica u kojima su bila deca.

U trenutku kada su autobusi prolazili pored demonstranata, priliku da probije blokadu je iskoristio automobil, koji se kretao iza ta dva autobusa.

To je izazvao gnev okupljenih, koji su pokušali da ga zaustave. Neki od njih su pesnicama udrali po tom vozilu, ali vozač je dao gas i nastavio put ka Zlatiboru.

Vozači automobila u kolonama su negodovali zaustavljenjem saobraćaja i povremeno se oglašavali sirenama.

Drugi incident se dogodio pred kraj blokade, kada je žena iz auta beogradskih tablica nasrnula na reporterku sajta Nova.rs i, uz psovke i uvrede, izbila joj uz ruke mobilni telefon, kojim je novinarka snimala protest.

„Dok sam snimala, žena iz kola je izašla i počela na viče na mene i da me psuje, a onda me je udarila po ruci u kojoj sam držala mobilni telefon i on mi je ispao iz ruke na ulicu“, rekla je za Danas Slavica Panić, novinarka sajta Nova.rs i dodala da je ta žena „bila histerična“ i da je nasrnula na nju, verovatno, zbog toga što je mislila da snima samo nju.

Tokom blokade, nije bilo uniformisanih policajaca ali su, među demonstrantima, sve vreme bili policajci u civilu.

Nakon jednočasovnog zastoja, saobraćaj je uspostavljen u 14 časova.

Video-snimak napada na novinarku možete pogledati na portalu Danas.rs.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend