24. mar 2021.

Ivanović o pretnji smrću: Hej tužioci, a Sarapa nikom ništa?

Voditelj Ivan Ivanović podelio je na svom Tviter nalogu članak Nova.rs u kome se navodi da su pripadnici Bezbednosno-informativne agencije (BIA) uhapsili Simona Simonovića, zbog sumnje da je proganjao ministarku za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Dariju Kisić Tepavčević, pitajući se zašto nadležni još uvek nisu reagovali na pretnje smrću koje mu je Predrag Sarapa uputio u januaru ove godine.

“Hej, tužilaštvo za visokotehonološki kriminal, a Sarapa? Nikom ništa”, postavio je pitanje Ivanović.

Podsetimo, Ivanović je pre par meseci prijavio policiji pretnje koje je dobio od voditelja TV “Pink” Predraga Sarape. On je tada gostujući u jutarnjem programu TV Nova S istakao da je ceo slučaj prijavio i odeljenju za visokotehnološki kriminal, a pomenute pretnje voditelj je dobio preko društvene mreže Tviter, ali i preko telefona.

Ceo sukob, a potom i pretnje upućene voditelju emisije “Veče sa Ivanom Ivanovićem”, počele su od tvita ministra Nikole Selakovića da se “Srbi “ne bi prezivali na ‘ić’ da nije bilo Stefana Nemanje”, a što je bila reakcija na brojna osporavanja javnosti na postavljanje spomenika Stefanu Nemanji.

Ivanović je tada na Tviteru u šaljivom maniru pomenuo Sarapu: “Sarapa nije Srbin?! U šoku sam!”, napisao je on na društvenoj mreži.

Ipak, tada je naišao na salvu uvredu, ali i pretnji od strane voditelja TV “Pink”. Ivanović je istakao kako mu je iste večeri Sarapa SMS-ovima i pozivima upućivao salve uvreda, vređao mu je i oca, i majku, i celu familiju.

Više puta mu je poručio: “Moj si”, a potom mu rekao i da će mu “je**ti mater”. Situacija ni na Tviteru nije bila bolja, pa je tako Sarapa istakao da će “odbraniti čast krvlju”.

Ivanović je tada istakao da je sve pretnje prijavio nadležnim službama. Međutim, kako je istakao, reakcija UNS i NUNS je izostala.

“Svi ćute, svi se prave mrtvi kao da se ništa nije dogodilo. Imao sam zanimljivu prepisku s Dušanom Mašićem iz UNS. Očekivao sam da UNS ili NUNS nešto izjave na temu Sarapinog ponašanja, jer njihovo je da se oglase, a policija je tu da me štiti. On mi je objasnio da se udruženja bore za profesionalne standarde i brane svoje članove, i objasnio da Sarapa nije član, pa se njime ne bave. Njih uopšte ne interesuje onaj ko nije član njihovog udruženja. Ja mislim suprotno. Jer, kad god izbije spor oko moje emisije, novinari zovu NUNS i UNS. Ni ja nisam član, ne znam zašto se onda time bave”, rekao je tada Ivanović i dodao:

“Ozbiljno je kada ti neko praktično kaže da će da ti ubije da bi odbranio čast svoje porodice. Kada ljudi tako nešto napišu predsedniku Vučiću, dobiju 30 dana ili šest meseci zatvora”, primetio je Ivanović.

Postavlja se pitanja zbog čega Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal dosad nije reagovalo povodom pretnju upućenih Ivanoviću. Ne treba zameriti da je ovo tužilaštvo efikasno, ali i brzo reaguje, svaki put kada se upute pretnje političkim funkcionerima, pogotovo onim koji su bliski vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci. Takođe, imali smo situaciju i da su dosad brojni građani privedeni zbog pretnji usmerenih predsedniku Aleksandru Vučiću na društvenim mrežama, i to samo nekoliko dana nakon upućivanja istih. Sa druge strane, po prijavi Ivanovića se još uvek ne postupa, iako je voditelj sve uredno prijavio nadležnim organima.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend