06. sep 2017.

Jovica Vasić prekinuo štrajk glađu i žeđu

Iako je tvrdio da će bez hrane, ali i bez vode, zbog lošeg stanja u državi, štrajkovati “do kraja” ili dok ne dobije azil za neku “bolju zemlju”, bivši novinar Jovica Vasić, nakon 2 dana, zbog zabrinutosti porodice i prijatelja, odustao je od štrajka.

Jovica Vasić ispred Policijske uprave u Nišu. (foto: Južne vesti / M. Zirojević)

Vasić je, zbog loših uslova na poslu koji je obavljao, rešio da sa parolama okačenim na sebi, na kojima je pisalo „Štrajk glađu zbog lopova i derikoža“, štrajkuje bez hrane i vode ispred Policijske uprave u Nišu. Međutim, Vasić kaže da je odustao od toga jer je njegova porodica bila zabrinuta za njegovo zdravlje.

Na molbu porodice i velikog broja vas, prijatelja, koji ste pokazali zabrinutost za moje zdravlje, sinoć sam prekinuo dvodnevni štrajk gladju i žedju. Jedina posledica koju imam je blago povišena temperatura, ali ću se brzo oporaviti – rekao je Vasić na svom Fejsbuku.

Međutim, Vasić nije odustao od namere da sa pasošem u rukama napusti Srbiju i kaže da će pokušati da ostvari kontatkt sa ambasadama nekih zemalja “na druge načine”.

Vasić se preko Fejsbuka zahvalio svima onima koji su mu u prethodna 2 dana pružali podršku.

Podsetimo, Vasić je štrajkovao je glađu oktobra prošle godine zbog problema sa menadžmentom “Narodnih novina” i prekinuo ga je tek posle 17 dana. Nakon toga, pronašao je posao kao fizikalac, međutim, zbog lošeg odnosa poslodavca prema njemu, Vasić je stupio u štrajk glađu i žeđu.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend