25. dec 2018.

Medijska koalicija: Er Srbija cenzuriše i diskriminiše medije

Medijska koalicija smatra da odluka kompanije Er Srbija, koja se nalazi u većinskom državnom vlasništvu, da onemogući svojim klijentima da čitaju nedeljnike NIN, Vreme i Nedeljnik i "novine sličnog sadržaja" predstavlja – još jedan primer cenzure i diskriminacije medija.

„Smatramo da je u pitanju politička odluka, iza koje stoje predstavnici vlasti“, navodi se u saopštenju Medijske koalicije.

U saopštenju se navodi da, sa jedne strane, Er Srbija zabranjuje medije koji imaju kritički otklon prema vlasti i ozbiljan medijski sadržaj, a sa druge promoviše šampione u kršenju novinarskog kodeksa, „koji predstavljaju sramotu za novinarsku profesiju, poput tabloida Alo i Srpski telegraf, sa kojima Er Srbija ima ugovore“.

„Ovi tabloidi, kao i drugi mediji koje kompanija nudi svojim klijentima, poznati su po izuzetnoj bliskosti sa vladajućim režimom“, navodi se.

Medijska koalicija zahteva od Er Srbije da odmah prestane sa cenzurom i diskriminacijom medija, ali i da – u skladu sa društvenom odgovornošću – javno objavi sve ugovore koje ima sa izdavačima medija.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend