07. apr 2023.

Mitrović „medijskom snagom“ Pinka preti „novinarima drugih redakcija“

Vlasnik Pinka Željko Mitrović objavio je video u čijem opisu kritikuje "novinare drugih redakcija" zato što vređaju srpske institucije, kao i zato što, kako kaže "sprovode javni linč nad novinarima" njegovih televizija. On je objavio i da "nije isključeno" da će upotrebiti sopstvenu medijsku snagu u "samoodbrani".

„Ne koristimo našu snagu, niti ugrožavamo bilo koga, kada opomenemo novinare drugih redakcija, da nije lepo što psuju, blate i vređaju srpske institucije, ali to svakako ne znači da nam ne ugrožavaju bezbednost kada sprovode javni linč nad novinarima mojih televizija! Ukoliko institucije ne preduzmu ništa, nije isključeno da ćemo upotrebiti sopstvenu medijsku snagu u samoodbrani od ovih nahajcanih i umišljenih plačljivih strina!“, napisao je Mitrović.

Podsećamo, Mitrovićeva televizija nedavno je objavila spot u kojem poziva na hapšenje novinara N1, Nove i Danasa.

U pomenutom spotu objavljeni su delovi emisija emitovanih na TV Nova, kao i naslovi objavljeni na portalu Nova.rs, Danas i N1, uz ocenu „da su oni koji stoje iza ovoga i koji su sve ovo objavili i dalje na slobodi“.

Na taj način nepoznati autor spota želeo je da napravi paralelu sa slučajem urednika i vlasnika Informera Dragana J. Vučićevića koji je krivično osuđen, po privatnoj tužbi, zbog vređanja novinara Jugoslava Ćosića. Autor je u spotu istakao kako mediji u vlasništvu Junajted grupe „seire nad sudbinom“ Vučićevića koji je, prema njihovoj verziji realnosti, osuđen na zatvorsku kaznu zbog istine.

Nezavisno udruženje novinara Srbije najoštrije je osudilo prikazivanje spota na TV Pink i zatražilo da odmah prestane targetiranje novinara od strane vlasti i TV Pink.

United Media (UM) pozvala je danas nadležne pravosudne institucije i istražne organe da hitno reaguju povodom poslednjih istupa predstavnika vlasti u Srbiji koji otvoreno pozivaju na progon slobodnih medija i prave od naših novinara mete ugrožavajući im bezbednost.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend