27. feb 2023.

Novinar Danasa Miljko Stojanović na „klackalici“ dva suda u Zaječaru

U ponovljenom postupku zbog pretnji smrću novinaru Danasa Miljku Stojanoviću - samo jedno ročište i skoro ponovljena prvostepena presuda: tri godine zabrane prilaska novinaru i šest meseci kućnog zatvora. Za napadača, koji i dan danas na mrežama preti i ovom novinaru, a i drugima. Kako izgledaju pokušaji normalnog života i rada jednog novinara izvan redakcije, punih godinu dana, na klackalici između potpuno suprotstavljenih odluka Osnovnog i Višeg suda u Zaječaru?

Na pitanje kako uspeva da radi u takvoj atmosferi gde napadač sve vreme nastavlja da mu najstrašnije preti, Stojanović kaže da je u početku bilo teško, ali da se vremenom navikao na takav način rada.

„Marta meseca prošle godine je to bilo četiri, pet dana, a onada je došao sudski proces na kome je napadač osuđen. Zatim je Viši sud ukinuo tu presudu, da bi ga pe nekoliko dana Osnovni sud opet osudio, ali manje, na šest mreseci kućnog pritvora, i zabrana prilaska od 300 metara“, kazao je Stojanović.

Prema njegovim rečima, osoba koja mu je pretila, i koja mu još uvek preti živi nedaleko od njega, iako ga do suđenja nije upoznao.

On je izrazio zabrinutost da Viši sud ponovo ne obori presudu Osnovnog suda i vrati suđenje na početak.


Video prilog N1

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend