05. apr 2023.

Novosti: Draganu Vučićeviću plaćena kazna

Drugom osnovnom sudu u Beogradu uplaćena je kazna na ime glavnog i odgovornog urednika "Informera" Dragana J. Vučićevića, saznaju Večernje novosti.

Time se stiču uslovi da on izađe iz zatvora gde je nedavno otišao, nezvanično saznaju „Novosti“.

Podsetimo, on je prekjuče otišao u zatvor jer nije želeo da plati kaznu za uvrede na koju je osuđen. Čak je i predsednik Srbije apelovao da dozvoli da mu kazna bude isplaćena, da ne ide u zatvor, a on je tada odbijao.

U presudi kojom je pravosnažno osuđen zbog vređanja novinara Jugoslava Ćosića, stoji da je bio dužan da plati 200.000 dinara na ime odštete. Imao je rok od tri meseca za isplatu, a upozoren je i da za svakih neplaćenih hiljadu dinara sledi dan zatvora.

U presudi jasno stoji i šta je Vučićević tačno pisao po društvenim mrežama protiv novinara Jugoslava Ćosića, a zbog čega je osuđen: „Sluga mafijaške hobotnice, šiptarski plaćenik, obavlja prljave poslove za krvav keš, jadni i bedni šiptarski plaćenik“.

Na konferenciji koju je organizovao pre odlaska u zatvor glavni urednik tabloida „Informer“ ponovio je ono što je tvrdio nedeljama pre – da je osuđen zbog verbalnog delikta.

„U ovom konkretnom slučaju ja sam osuđen politički, osuđen sam zato što smetam nekim centrima moći“. Da je odbio da plati državi i da je samim tim kazna preinačena, dakle njegovom voljom, glodur „Informera“ spomenuo je tek usput, a fokus mu je bio na zatvoru i da je primoran na robiju.

Inače, Vučićević je, po ulasku u zatvor, započeo štrajk glađu „do ispunjenja zahteva“ – a to su da se obavi revizija postupka u kojem je osuđen i da se dekriminalizuje uvreda.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend