23. okt 2019.

NUNS: Kaićev sramni tekst u službi propagande Vučićevog režima

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) izražava zaprepašćenje zbog sramnog teksta u kojem samozvani medijski analitičar Ištvan Kaić iznosi najodvratnije uvrede o urednicima i novinarima televizije N1, dnevnika Danas, nedeljnika NiN i mreže BIRN, dopisniku nemačkog Dojče vele i predsedniku NUNS-a.

NUNS najoštrije osuđuje ovaj do sada nezapamćeni napad na ugledne novinare koji se  proglašavaju za alkoholičare, narkomane i propalice i ocenjuje da je sraman tekst naložen iz vrhova vlasti sa ciljem da se javno targetiraju i diskredituju nezavisni mediji i novinari koji objektivno i kritički izveštavaju o masovnim zloupotrebama, korupciji i sprezi kriminogenih struktura sa vladajućom nomenklaturom.

“Sinhronizovane akcije protiv slobodnih novinara i medija sve su češće i žešće, a Ištvan Kaić je u toj organizovanoj grupi jedan od najagilnijih klevetnika i provokatora. Svoje uvrede i difamacije zasigurno neće moći da odbrani na sudu, ma koluko bio u službi režima, i nadam se da će ga to odvratiti od zločeste prakse da ponižava i kriminalizuje ljude”, izjavio je ovim povodom predsednik NUNS-a Željko Bodrožić.

Kaić koji se “proslavio” tako što je i ranije beskrupulozno napadao antirežimske medije, novinare i druge javne ličnosti, ovog puta je, zapravo, samo ponovio uvrede i neargumentovane optužbe koje su o kritičarima vlasti izgovarali nosioci vlasti, a pre svih Aleksandar Vučić i njegovi najbliži saradnici iz Srpske napredne stranke.

Upravo činjenica da su Kaićev tekst objevljen juče ujutro na njegovom blogu odmah sinhronizovano preneli prorežimski mediji Pink, Informer i Srpski telegraf ukazuje na to da je “medijski analitičar” samo puki izvršilac najcrnje propagande i volje vlasti.

 

NUNS

U Beogradu 23.10.2019.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend