10. jan 2023.

Osmani najavljuje tužbu protiv novinara koji tvrdi da je posredovala u slučaju Pantić

Predsednica Kosova Vjosa Osmani odbacila je kao „laž i klevetu bez presedana“ navode da je posredovala u prebacivanju bivšeg pripadnika kosovske policije Dejana Pantića u kućni pritvor, i najavila da će zbog toga preduzeti „pravne korake“ protiv novinara Ridvana Beriše.

Beriša je prethodno izjavio da je predsednica Kosova „intervenisala“ u slučaju Pantić u cilju postizanja dogovora o uklanjanju barikada sa severa Kosova, preneo je portal Kossev.

„Predsednica Osmani se ni u kom slučaju i ni u jednoj situaciji ne meša u rad pravosudnih organa. Ovo nije uradila ni u slučaju Pantić“, saopšteno je sinoć iz kabineta kosovske predsednice.

Navodi se i da predsednica „posvećeno radi na afirmaciji Kosova i jačanju vladavine zakona i reda“.

„Sloboda govora je funkcija istine, ali ne i klevete. Predsednica Osmani će od sutra preduzeti sve pravne korake za ovu klevetu Ridvana Beriše“, stoji u saopštenju kabineta predsednice Kosova.

Najave kabineta predsednice Kosova, novinar Ridvan Beriša protumačio je kao pretnju tužbom.

„Dobro znate da ste intervenisali u slučaju Pantić i tako je postignut dogovor da se uklone barikade na severu. Ako niste obavestili premijera Aljbina Kurtija o ovom slučaju, šta je onda moja krivica, predsednice Vjosa Osmani“, upitao je Beriša na Fejsbuku.

Bivši pripadnik kosovske policije Dejan Pantić uhapšen je 10. decembra zbog navodne umešanosti u napad na prostorije izborne komisije u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Reagujući na hapšenje, Srbi sa severa Kosova podigli su istog dana prve barikade na lokalnim putevima koje su uklonjene tek 28. decembra, pošto je sud u Prištini odredio Pantiću meru kućnog pritvora.

Odluku suda tada je kritikovao kosovski premijer Aljbin Kurti, upitavši kako je moguće da neko ko je optužen za terorizam bude prebačen u kućni pritvor.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend