09. apr 2020.

Pismo redakcije Direktno.rs Vučiću i Brnabićki: Vi ćete biti krivi ako nam se nešto desi!

U prethodnih nedelju dana portal Direktno.rs je na udaru samog vrha srpske vlasti. Zbog tekstova kojim ukazujemo na laži, rad/nerad državnika ili što zavedenima otvaramo oči, doživeli smo da nas nazovi-novinari sumnjivih redakcija kleveću, vređaju, potom danima linčuju, a sve pod instrukcijama najviših instanci. Predsedniče Vučiću, Vaše otužne reči odobravanja na konferencijama za medije, i direktno targetiranje od strane premijerke Ane Brnabić na nacionalnoj frekvenciji, osim materijala za tužbu, dovela je do toga da se zaposlenima portala Direktno preti UBISTVOM!

Ohrabreni linčom režimskih tabloida i izopačenih televizija, te finalnom optužbom premijerke jedne države (??!!) o portalu, glavnom uredniku mladog medija, za koji bi verovatno voleli da se nikad nije pojavio, na redakcijski mejl stiglo je ono što su oni svojim nastupima i ophođenjem inicirali – pretnja smrću svima u  Direktno.rs.

Pretnja ubistvom zaposlenima u našoj redakciji prijavljena je Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije, međunarodnim organizacijama i udruženjima novinara. Očekujemo da svi oni reaguju po zakonu i savesti.

Ono u šta smo sigurni, jeste da neće biti jedina pretnja jer ste Vi to pokrenuli, Aleksandre Vučiću!

Pitamo Vas predsedniče, ministre informisanja u vreme ubistva urednika „Telegrafa“ Slavka Ćuruvije, i Vašu najnoviju saučesnicu, Anu Brnabić: „Da li ste spremni da i mi budemo takva stavka Vašeg CV-ija? Ko će se nama osvetiti? I za šta?“

Lažima i uvredama baviće se sud, a Direktno.rs će nastaviti da prenosi istinu kakva god ona bila

Portal Direktno.rs postoji sedam meseci i potpuno je nezavisan. Za to vreme smo ličnim radom i entuzijazmom stigli među najposećenije portale u Srbiji i ogolili Vašu vladavinu. I to je vaš problem!

A problem kad postoji, on se rešava, a ne kao što Vi hoćete da uradite – uklanja.

Mislite da ćete ovako da nas uklonite? I sutra i svaki dan ćemo da pitamo „zašto lažete“, „zašto nam je truo sistem“, „koliko imamo respiratora“, „zašto bez pompe ne prosledite opremu medicinarima“, „zašto mediji da štite bolnice od bahatih stranačkih menadžera“…

Da nas ugasite – ne možete, nastaviće neko drugi. Da nas hapsite – uvek možete – jer ste i policija i sud i država. A vi ste se odlučili za napad na portal – kršenjem zakona, lažima, klevetom, uništavanjem života, rasturanjem porodice… Ovim ste zapravo pokazali ko ste Vi i čime se bavite!

Da li ste svesni, Aleksandre i Ana, da od rada u redakciji portala Direktno.rs neki roditelji izdržavaju svoju decu? Da li ste svesni koja je Vaša odgovornost pred zakonima i javnošću? Imate sve vreme sveta na svim mogućim medijima da kažete šta to nije tačno u informacijama koje prenosimo javnosti, a to ne radite – nego ste krenuli da posle hapšenja i klevetanja Ane Lalić, prelazite na sledeći nivo – našu likvidaciju!

Imamo poruku za oboje, predsedniče i premijerko! Naoružani smo do zuba istinom i ljubavlju prema otadžbini! I time ćemo se braniti, do zadnjeg u redakciji! Po cenu da budemo sledeća stavka u Vašem CV-iju, sledeći „slučaj Ćuruvija“.

Imamo poruku i za Srbiju i svet! Za sve što se u budućim danima, tokom vanrednog stanja, a naročito posle ukidanja, bude dešavalo članovima redakcije portala Direktno.rs i njihovim porodicama, direktno odgovornima smatramo premijerku Anu Brnabić i njenog šefa Aleksandra Vučića, bivšeg ministra informisanja u vreme ubistva novinara Slavka Ćuruvije.

Redakcija portala Direktno.rs

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend