10. jul 2018.

Policija utvrdila ko je pretio novinarki iz Inđije

Policija je utvrdila ko je u petak na ulici i Inđiji tamošnjoj novinarki Verici Marinčić uputio pretnje i od njega je uzela izjavu. I dalje se traga za muškarcem koji je bio u društvu osumnjičenog, a od Tužilaštva zavise sledeći potezi policije.

Novinari i u Inđiji kažu da su pretnje lokalnih moćnika i političara u poslednje vreme postala svakodnevica.

Snimak automobila koji u Inđiji prolazi kroz crveno svetlo portal Inđija Kafe objavio je krajem juna. Prošlog petka, novinarka tog portala dobila je salvu pretnji od vozača koji joj je preprečio put.

„Znam gde živiš, znam ko si, šta me gledaš buljava, ja ći ti majku mrtvu… I dečko koji je bio tu, kaže: jao, izvini, on je moj prijatelj, ja sam mislio da se meni obraća, ja kažem: Ko je čovek? Kao: to je zbog onog snimka na vašem portalu kada auto prolazi kroz crveno svetlo, on je vozio taj auto i to je problem“, kaže Marinčić.

Sve ovo novinarka je prepričala i policajcima koji su napravili zapisnik o tom slučaju. Međutim, dan kasnije isti vozač, u istom automobilu, nekoliko puta, kružio je oko nje.

„Četvrti put je pojačao muziku, izbacio ruku kroz prozor i pokazao mi srednji prst i otišao i ja sam tad zvala policiju i policija je opet došla“, dodala je novinarka.

Posle nove prijave u policiji navode da su utvrdili o kom je reč i uzeli od njega izjavu. Šta će dalje biti, kažu, odlučiće Tužilaštvo. Novinarka Verica Marinčić kaže da građani samo oponašaju ono što već rade lokalni političari.

„Predsednik opštine je zvao majku mog prijatelja i rekao je da ja nisam dobro društvo za njega zato što pišem tekstove i bavim se budžetom opštine“, navodi Marinčić.

Ako je novinar u manjoj sredini, nezavistan, to automatski znači da je strani plaćenik, kaže novinar Miodrag Blečić.

„Ti svakodnevno srećeš ljude o kojjima pišeš, srećeš njihovu rodbinu koja te iz istog razloga kritikuje, pa ti kaže da te mrzi. Ti uvek kad uđeš u bilo koji lokal u gradu imaš mesto za sedenje, jednostavno niko neće želeti da sedne s tobom sešćeš sam“, rekao je on.

Neprijatnost za novinare Inđija cafea nije izostala ni, pre nekoliko dana kada su objavili da je gradski bazen ograđen bodljikavom žicom. Član kabineta predsednika opštine, reporterskoj ekipi pokazao je srednji prst.


Video prilog televizije N1 pogledajte ovde.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend