18. nov 2019.

Pred sudom izvedeni dokazi za uvredljivu kampanju RTV Pančevo protiv novinara Živkovića

Prisutnima su prikazani sporni prilozi Radio-televizije Pančevo, u kojima je Živković nazivan smradom, lažnim novinarom, saradnikom neprijatelja, opsesivnim materijalistom, učenikom špijuna i drugim pogrdnim imenima.

Nenad Živković (desno) sa advokatom (foto: Ivana Predić / Cenzolovka)

Pripremno ročište po tužbi novinara Nenada Živkovića protiv RTV Pančevo i odgovornog urednika tog medija Miroslava Milakova održano je danas u Višem sudu u Beogradu.

Živković je Milakova tužio zbog prljave kampanje koju je Radio-televizija Pančevo protiv njega vodila u februaru ove godine, pri čemu je danima u prilozima te televizije vređan.

Veljko Milić, advokat tužioca Živkovića, izjavio je da ostaje pri navodima tužbe, kao i da ne prihvata rešavanje slučaja medijacijom, dok je pravni tim odbrane, predvođen advokatom Sašom Levnajićem, priložio dodatnu dokumentaciju: Živkovićeve objave sa Fejsbuk profila, njegove uvodnike objavljene u listu Pančevac 2003. i 2004. godine i tekstove sa sajta Pančevo Si Ti.

Advokat Milić je predložio da se učesnici u postupku ne saslušavaju dok se prisutni ne upoznaju sa novom dokumentacijom, što je sudija Snežana Marjanović prihvatila. 

Odbrana je odustala od svog predloga da zastupnik RTV Pančevo Vuk Radović bude saslušan i predložila rok za okončanja postupka od četiri ročišta za dve godine. Advokat tužioca je predložio da taj rok bude godinu i po dana, sa tri ročišta.

Suđenje je obeležilo izvođenje dokaza, koje je tužilac predložio, pa su prisutnima prikazani svi sporni prilozi na koje se tužba odnosi, objavljeni 22, 23, 24, 26, 27. i 28. februara.

U njima je Živković nazivan smradom, lažnim novinarom, saradnikom neprijatelja, opsesivnim materijalistom, učenikom špijuna i drugim pogrdnim imenima.

Sudija Marjanović zakazala je naredno ročište za 26. mart 2020. godine, kada će Živković i Milakov biti saslušani.

Ovaj tekst je nastao uz podršku Ambasade Kanade u Srbiji. Stavovi izrečeni u ovom tekstu ne odslikavaju stavove donatora.

canada

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend