20. apr 2020.

Predstavnik OEBS-a osudio pretnje Kesiću i Ivanoviću

Predstavnik OEBS za slobodu medija Harlem Dezir izrazio je zabrinutost zbog pretnji koje su upućene autoru i voditelju emisije "24 minuta" Zoranu Kesiću i Ivanu Ivanoviću, autoru i voditelju emisije "Veče sa Ivanom Ivanovićem".

Dezir je na Tviteru napisao da zabrinjava da su takve pretnje „objavljene u nacionalnim medijima“.

Predstavnik OEBS-a pozvao je nadležne da istraže slučaj, kao i da obezbede novinare od, kako je naveo, neprihvatljivih zastrašivanja.

Tabloid „Srpski telegraf“ preneo je izjavu pevača Ace Lukasa u kojoj preti Zoranu Kesiću i Ivanu Ivanoviću,  navodeći da će ih baciti sa 10. sprata ako se nešto desi njegovoj majci.

Televizija Nova S, na kojoj se emituju obe emisije, najoštrije je osudila pretnje smrću i zatražila reakciju nadležnih organa.

Lukas se nakon toga na Instagram nalogu obratio ponovo televiziji Nova S, ali i svima onima koji na toj televiziji gostuju i nastavio da vređa i preti.

Lukas je rekao da se „figurativno“ obratio voditeljima Nove S i da ne vidi razlog da reaguju nadležni organi, ali sa uvredama nije prestao.

„Budite sigurni da ćemo imati više susretanja na sudu. Treba da vas bude sramota i vas i vaše voditelje a boga mi i goste“, dodao je folk pevač na svom Instagram profilu.

I Kesić i Ivanović odbacili su ovakve tvrdnje i najavili tužbe.

„U svakom slučaju ću da vidim šta i kako. Za sada mislim da je najvažnije za mene i za Kesića da prosto pratimo da li je sve u redu sa Lukasovom majkom, i dokle god je gospođa zdrava, mi nismo ugroženi, jer ne daj Bože ako se nešto desi, kapiram da smo onda u nekom ozbiljnom problemu. Mislim da veći fokus treba baciti na ‘Srpski telegraf’ kao novinu, na njihovog urednika Sašu Milovanovića koji je već nekoliko puta u svojim javnim nastupima označavao mene i Kesića kao neke prijatelje virusa, i ono što je mnogo važno je da ljudi shvate, posebno oni koji nemaju programe SBB-a, da ovo ništa nije istina“, rekao je Ivan Ivanović.

„Zašto ‘Srpski telegraf’ nije pozvao mene i Ivana za komentar, za drugu stranu, da vidimo da li mi zaista želimo da Lukasova majka umre. To pitanje će takođe morati da dokažu na sudu, jer oni vrlo dobro znaju tabloidi da ja uvek se javim, uvek odgovorim. Ja znam da oni imaju spremljen tekst i sve, i nameru, ali ja uvek kažem, i dok objavljuju moje reči doslovno, ja ću im uvek odgovarati. Ovog puta me nisu pozvali. Ono što je pozitivno u ovoj groznoj priči je činjenica da majka izgleda nije na Acu Lukasa, i da gospođa gleda neke dobre i kvalitetne stvari, i ja je pozdravljam, želim dobro zdravlje i jedino mogu da joj poručim ono što ispočetka poručujemo i Ivan, i ja, i cele naše ekipe poručuju u svim našim epizodama – ostanite kod kuće! Živeli penzioneri“, poručio je Kesić.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend