20. apr 2020.

Tužilaštvo i policija da reaguju na pretnje smrću Ivanoviću i Kesiću

Televizija Nova S najoštrije osuđuje pretnje smrću koje su javno, preko tabloida “Srpski telegraf”, upućene Ivanu Ivanoviću i Zoranu Kesiću izahteva trenutnu reakciju nadležnih državnih organa.

Nova S u potpunosti podržava rad autora emisija koje se emituju na našoj televiziji i pružiće im svu moguću pravnu pomoć kako bi ovaj slučaj dobio epilog na sudu.

Tabloid “Srpski telegraf” pridružio se kampanji iznošenja bezočnih laži koja se već nedeljama vodi protiv nezavisnih medija koji o krizi u zemlji izazvanoj korona virusom izveštavaju na najprofesionalniji mogući način.

Autori emisija “Veče sa Ivanom Ivanovićem” i “24 minuta sa Zoranom Kesićem” se od samog početka krize ponašaju najodgovornije moguće
pozivajući ljude da ostanu u kućama i da poštuju sve preporuke lekara u ovom izazovnom vremenu.

Dok su proteklih meseci tabloidi pokušali da reletivizuju situaciju, negirali postojanje virusa i poručivali građanima da opasnosti zapravo nema isti ti građani su od autora naših emisija mogli da čuju upozorenja da stvari nisu baš tako ružičaste i da je bolje da ostanu kod kuće, ograniče kontakte i slušaju lekare jer su lekari sve što imamo.

U to šta je istina i ko je prenosio istinu može se uveriti svaki građanin ove zemlje poredeći, sa jedne strane, naslovne strane štampanih izdanja tabloida a sa druge gledajući snimke Ivanovih i Zoranovih emisija.

Svedoci smo kampanje koju tabloidi vode protiv televizije N1 iznoseći niz besmislenih laži da radi protiv lekara i kampanje koju vode protiv novinarke portala Nova.rs Ane Lalić koja je uhapšena nakon teksta da zdravstveni radnici u KC Vojvodine nemaju neophodnu opremu. Sada su im meta Ivan Ivanović i Zoran Kesić, koji na svoj jedinstven način, u autorskim emisijama ukazuju na sve nelogičnosti, laži i propuste i apeluju na zdrav razum građana. Sada se otišlo “korak dalje” pa se prenose pretnje smrću kroz
izjave nekih pevača koji ne zaslužuju čak ni da se pomene ko su.

Zahtevamo najhitniju reakciju policije i tužilaštva jer zakon mora važiti jednako za sve a širenje lažnih vesti i pretnja smrću jesu krivično delo.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend