24. dec 2022.

Premijerka nas lažno optužuje, N1 radi u interesu javnosti i na meti je vlasti

Premijerka Srbije Ana Brnabić ponovo je iskoristila svoju poziciju da na konferenciji za novinare napadne medije u vlasništvu Junajted grupe.

Rekla je, citiramo: „Istina je da je Junajted grupa registrovana u Luksemburgu. Istina je da to nisu srpski medij, već prekogranični mediji i istina je, kao što kaže vlasnik Junajted grupe, istina je da se oni samo reemituju na teritoriji Srbije. Kao takvi ne plaćaju porez u Republici Srbiji, a ni nadoknadu udruženjima za muziku, filmove, zabavni program. Oni kažu samo mi nismo firma iz Srbije, tako da nećemo ništa da plaćamo“.

N1 u odgovoru premijerki navodi da nije istina to što ona navodi da je istina.

„N1 posluje po svim pravilima novinarske profesije i svim primenjivim propisima i plaća sve primenjive finansijske obaveze. Radi u skladu sa najboljom evropskom praksom i sarađuje otvoreno sa svim relevantnim udruženjima i institucijama. Kritičko izveštavanje nije i ne sme biti razlog da budu targetirani svaki put kada postave pitanje koje se vlastima ne sviđa. Građani imaju pravo da budu obavešteni o svim temama od javnog interesa i mi to pravo poštujemo“, ističe se u javnom odgovoru Ani Brnabić.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend