27. jun 2022.

Radna grupa: Lepljenje plakata s likom Verana Matića u Vranju napad na celu medijsku zajednicu

Radna grupa za bezbednost i zaštitu novinara osudila je danas pojavu plakata sa likom predsednika Asocijacije nezavisnih elektronskih medija (ANEM) Verana Matića u Vranju, navodeći da je reč o napadu na „celu medijsku zajednicu“.

Foto: V. M. (Izvor: Danas)

U saopštenju Radne grupe se navodi da je Matić „jedan od najistaknutijih zagovornika slobode medija, čovek koji decenijama zastupa interese novinara i celokupne medijske zajednice u Srbiji i regionu, i koji se u svim slučajevima pretnji i napade na novinare zalaže za unapređenje krivično-pravne zaštite novinara“.

„Upravo zbog toga, pretnje koje su upućene Veranu Matiću su posebno neprihvatljive i izuzetno drske, i predstavljaju napad ne samo na njega kao pojedinca već na celu medijsku zajednicu, ali i na radna tela koje je formirala država u cilju veće zaštite novinara u obavljanju njihovih profesionalnih zadataka“, ocenjuje se u saopštenju.

Radna grupa je zatražila od nadležnih organa da preduzmu „sve mere“ kako bi identifikovali odgovorne za lepljenje plakata sa likom predsednika ANEM u Vranju.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend