30. jan 2021.

Radomirović osudio pretnje koje je Sarapa uputio Ivanoviću

Nikakve uvrede ne smeju biti izgovor za pretnju nasiljem, izjavio je predsednik Udruženja novinara Srbije (UNS) Vladimir Radomirović povodom objava na Tviteru voditelja Ivana Ivanovića i Predraga Sarape.

Foto: Medija centar Beograd

„Udruženje novinara Srbije principijelno osuđuje svaku pretnju nasiljem, bez obzira na to da li je upućena novinarima ili je upućuju sami novinari. Ivan Ivanović je napadao UNS i ima običaj da vređa novinare, ali se nikako ne može uvredom opravdati stravična pretnja koju mu je uputio Predrag Sarapa“, rekao je Radomirović.

Nakon Tviter obračuna dvojice voditelja, koji je počeo prelaženjem granice političke korektnosti, voditelj emisije na Novoj S Ivan Ivanović izjavio je da je zbog pretnji koje mu je uputio voditelj Jutarnjem programa na televiziji Pink Predrag Sarapa podneo prijavu policiji i tužilaštvu.

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković je uoči otkrivanja spomenika, izjavio je „da nije Stefana Nemanje, mi danas ne bismo bili Srbi, ne bismo se prezivali na ‘ić’“, što je bio povod za početak verbalnog rata na Tviteru između Ivanovića i Sarape.

Izjavu ministra je Ivanović povezao sa Sarapom, pa je na Tviteru napisao: „Sarapa nije Srbin?! U šoku sam!“, te je zatim tvitovao da ga je voditelj Sarapa zvao i da ga je, kao i u SMS prepisci vređao, ali da je sve eksaliralo pretnjom Sarape na ovoj društvenoj mreži.

Sarapa je, naime, uz izvinjenje svom pokojnom ocu „što ga vređa klovn i majmun Ivan Ivanović, dvorska luda, da mi Sarape nismo Srbi“ na Tviteru uputio otvorenu pretnju Ivanoviću, napisavši: „Odbraniću čast krvlju“.

Sarapa je za UNS, pak, odbacio da je pretio Ivanoviću, te da je reč o obrnutoj situaciji i da je sve izvučeno iz konteksta. „Tvitovanje Ivanovića je direktan poziv na linč. Šest godina me ponižava i vređa u svojim emisijama i javnim nastupima“, navodi Sarapa, te ističe da je svojim tvitom „odbraniću čast krvlju“ zapravo njegov poziv Ivanoviću da „krvlju dokažu ko ima više srpskog u sebi“.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend